Viole s posebno zahvalo NK Celje in njegovemu predsedniku, ker jim je omogočil zastave in pivo


Po drakonski kazni, ki je zaradi početja nekoga izmed Viol na tekmi v Murski Soboti doletela NK Maribor, je pred sobotnim štajerskim derbijem marsikdo pogledoval proti lepo urejeni tribuni, kjer so na lanskem pokalnem finalu med Mariborom in Olimpijo Viole zakurile serijo stolov in naredile škode za 35 tisoč evrov.

Morda tudi zato, ali pa iz povsem športnih zgibov, je predsednik NK Celje Valeriy Kolotilo pred njihovim sobotnim ponovnim obiskom knežjega mesta Viole nagovoril v objavi na spletni strani. Dejal je, da so navijači tisti, brez katerih si nogometa enostavno ne gre zamisliti. in da si pri NK Celje želijo, da bi se vsak navijač, domač ali gostujoč, na glavni tribuni stadiona Z’dežele ali tisti za organizirane navijače, počutil dobrodošlega.

Svoj nagovor je zaključil z: “Navijači NK Maribor, navijaška skupina Viole, dobrodošli ste v Celju.”

Da je mislil resno, je pokazal tudi s svojimi dejanji, za kar so se mu Viole javno zahvalile že s transparentom na tekmi, zdaj pa še z objavo na družabnih omrežjih. 

Foto: David Valant

“Ko našim željam pridete nasproti, takrat potrebe ni, da smo faloti,” smo lahko v soboto na štadionu Z’dežele lahko prebrali na enem od transparentov gostujoče navijaške skupine Viole. Za kaj točno je šlo, so Viole pojasnile v današnji objavi na Facebooku.

V njem so spomnile na omenjeni nagovor predsednika NK Celje Kolotile, ki jim je pred derbijem izrekel dobrodošlico (v celoti ga lahko preberete v spodnjem okvirčku). Po njihovi izkušnji namreč zapis “ni bil samo ena floskula z namenom, da se pomirijo strasti pred štajerskim derbijem, in sicer v upanju, da mu “mariborski huligani” ne bi demolirali stadiona in poškodovali igralcev.”

Kot so zapisali, so že med tednom stekli pogovori med Violami in celjskim klubom, v katerem so Celjani Violam prisluhnili, jim prišli naproti in jim omogočili “normalne pogoje ob obisku stadiona”.

“najbolj veseli pripravljenost in zaupanja celjskega kluba, da nam je po dolgih letih spet omogočeno pivo na tribuni in vnos velikih zastav!”

“Do zdaj smo na južni tribuni v Celju bili pozicionirani levo, sedaj so nam omogočili biti desno in sicer bližje ostalim navijačem Maribora na pokriti tribuni. Nameščeni so bili dodatni dixiji, ne kot v Murski, kjer je kalkulacija 1 dixi za 250 ljudi,” so zapisale Viole ter dodale, da, “najbolj veseli pripravljenost in zaupanja celjskega kluba, da nam je po dolgih letih spet omogočeno pivo na tribuni in vnos velikih zastav!”

Kot so še dodale Viole, je to tako, ko se ljudem res gre za fuzbal. “Hvala NK Celje, naj se ostali učijo od vas,” so zaključili svoj zapis.

Pivo, dovolj diksijev in velike zastave: ni treba veliko, da so organizirani navijači zadovoljni … (vir foto: FB profil Viol Maribor)


Naj dodamo, da je bilo navijanje Viol na sobotni tekmi res zgledno in je, z velikimi zastavami, spominjalo na prizore iz tekem nemške Bundeslige. Zlomljenih stolov po njihovem odhodu na tribuni ni bilo.

Pa tudi domači navijači Celjski grofje so navijali glasno in športno, prižgana bakla pa ni poletela na igrišče.

To je vzdušje, ki si ga na nogometnih tekmah te ravni lahko želimo.

Predsednik NK Celje Valeriy Kolotila (vir foto: NK Celje)

Nagovor predsednika NK Celje Valeriyja Kolotila navijačem NK Maribor pred tekmo NK Celje : NK Maribor:

“Štajerski derbi je nogometni praznik, ki na tribune stadiona, bodisi v Celju ali Mariboru, vselej privabi izjemno veliko število ljudi. Štajerski derbi je v prvi vrsti rivalstvo na terenu, a hkrati globoko medsebojno spoštovanje izven njega. Spoštovanje med vodstvi, strokovnimi štabi, nogometaši in seveda – navijači.

Veliko je bilo v zadnjem času povedanega na to temo. Zavedam se, da je čustva, pripadnost, gorečnost in ljubezen do svojega kluba – sploh, ko pride do takšnega derbija – težko skriti ali izklopiti. In tega si nikakor ne bi želeli!

Navijači so tisti, zaradi katerih nogometaši na terenu čutijo dodatno težo tekme. Navijači so tisti, ki pričarajo vzdušje. Navijači so tisti, brez katerih si nogometa enostavno ne gre zamisliti.

Pri NK Celje si želimo, da bi se vsak navijač, domač ali gostujoč, na glavni tribuni stadiona Z’dežele ali tisti za organizirane navijače, počutil dobrodošlega. Želimo si nogometnega praznika v pravem pomenu. Prepričan sem, da bomo Štajerci znova pokazali, zakaj je tekma Celje:Maribor prava reklama in prava podoba slovenskega nogometa – na terenu in na tribunah.

Navijači NK Maribor, navijaška skupina Viole, dobrodošli ste v Celju.

Valeriy Kolotilo, predsednik NK Celje”

Preberite še:

V štajerskem derbiju Celjani žalujejo za dvema točkama, Maribor lahko zadovoljen z eno (video)