Za plavalci celjskega Neptuna odličen plavalni vikend (foto)


Celjski plavalci so minuli vikend odlično nastopali na dveh plavalnih tekmovanjih. Prva in druga ekipa sta se merili na hrvaški Reki, najmlajši pa na 33. Pokalu Ježek v Ljubljani.

Plavalci prve ekipe PK Neptun Celje so ta vikend nastopili na močnem mednarodnem mitingu na Reki – Victoria Primorje – HEP HPS Grand Prix. Udeležilo se ga je preko 700 plavalcev iz sedmih držav. V nedeljo so se jim je pridružili tudi plavalci druge ekipe.

Na tekmi so plavali Lena Bornšek, Sebastjan Jug, Laura Knez, Nikola Milenović, Gašper Pevec, Izabela Pakiž Rumpf, Filip Bratina, Jakob Brodej, Jakob Lesjak, Domen Vihernik, Tian Zupanič, Nika Alagič, Pia Krajinovič in Tia Perc. Najbolj se je izkazal Gašper Pevec, ki je v mladinski konkurenci osvojil bronasti medalji na 100 in 200 m prsno. Med mladinkami je na 200 m prsno bron osvojila tudi Izabela Pakiž Rumpf.

S to tekmo sta trenerja Martin Karlin in Robert Kekec uspešno odprla letno sezono v 50 m bazenih, ki se bo končala z državnim prvenstvom v prvi polovici avgusta.

Najmlajši plavali v Ljubljani

Ta vikend je v ljubljanskem Tivoliju potekal tudi 33. Pokal Ježek, namenjen najmlajšim kategorijam plavalcev. V soboto so nastopili plavalci letnika 2011 in 2012, ki so člani četrte ekipe PK Neptun, ki trenira pod taktirko Mateja Čretnika. Najbolje se je odrezala štafeta, v postavi Mark Kokol Svenšek, Ante Jakša Marić, Veronika Lesjak in Isabella Hubner, ki je tekmovanje končana tik pod zmagovalnim odrom, na 4. mestu.

Drugi dan v Tivoliju je bil namenjen plavalcem letnika 2013 in mlajšim. PK Neptun Celje so zastopali člani selekcije in nekaj članov četrte ekipe. Najbolj se je izkazala Gea Lozer, ki je zmagala na 25 m delfin ter osvojila 3. mesto na 25 m prsno, hrbtno in prosto. V skupnem seštevku vseh štirih disciplin si je priplavala 2. mesto.

V ekipnem seštevku obeh dni je PK Neptun osvojil pokal za skupno 2. mesto.