Začenja se SP v atletiki. Med kandidati za medalje tudi celjska atletinja


Na svetovno prvenstvo v atletiki, ki se v ameriškem Eugenu začenja v petek, bo nastopilo deset slovenskih atletov. Med njimi bosta glavna kandidata za medalje metalec diska Kristjan Čeh in atletinja celjskega Kladivarja, skakalka ob palici Tina Šutej.

Svetovno prvenstvo, ki je bilo zaradi prav tako prestavljenih poletnih olimpijskih iger prestavljeno z lani na letos, bo prvič potekalo v ZDA, in sicer med 15. in 24. julijem 2022.

Slovenska ekipa je sestavljena iz treh atletov in sedmih atletinj. Sestavljajo jo Kristjan Čeh (disk), Žan Rudolf (800 m), Robert Renner (palica), Tina Šutej (palica), Anita Horvat (400 in 800 m), Jerneja Smonkar (800 m), Maruša Mišmaš Zrimšek (3000 m zapreke), Agata Zupin (400 m ovire), Lia Apostolovski (višina) in Neja Filipič (troskok).

Med glavnimi favoriti za medalje je tudi atletinja celjskega Kladivarja Tina Šutej, ki je konec marca osvojila bronasto medaljo na svetovnem dvoranskem prvenstvu. Tudi v poletni sezoni je, kljub težavam s tetivo, nizala odlične rezultate. Na svetrovno prvenstvo potuje s tretjim izidom sezone na svetu in sodi v ožji krog favoritinj.

Tina Šutej bo s kvalifikacijami v skoku ob palici začela že prvi dan prvenstva, v petek ob 17.20 po lokalnem času (sobota 2.20 po slovenskem času). Celoten spored tekmovanja najdete tukaj.

foto: uradni FB prvenstva