Zadnjemu Celjanu na olimpijskih igrah se ni izšlo


Danes ponoči po slovenskem času se je na olimpijska tekmovališča v Pekingu podal še zadnji Celjan Tit Štante. Kvalifikacije za petkovo tekmo v snežnem žlebu (half pipe) se mu niso izšle. Tekmovanje je končal na končnem 22. mestu, med 25 tekmovalci.

23-letni Celjan Tit Štante je sicer za tri mesta izboljšal uvrstitev z olimpijskih iger v Pjongčangu leta 2018, a so se mu tokratne kvalifikacije v snežnem žlebu popolnoma ponesrečile. Padel je namreč v obeh vožnjah. V prvi je s padcem končal v četrtem skoku in ni dokončal vožnje, ki je bila ocenjena z le 18.25 (21. mesto). V drugo je Štante moral tvegati vse, vendar olimpijske igre končal že po prvem skoku, ki se je končal s padcem, Celjan pa je z oceno 5,75 v drugi vožnji končal na 22. mestu. Štante je sicer po tekmi dejal, da bi se tudi s popolnima vožnjama težko izšlo za finale.

V atraktivnem tekmovanju v snežnem žlebu največ pozornosti nase vleče ameriškegi superzvezdnik Shaun White. Ta je sicer bil po prvi vožnji kvalifikacij šele na 19. mestu. V drugi vožnji pa je pokazal svoje mojstrstvo in z mojstrovinami kvalifikacije na koncu končal na četrtem mestu (86,25). V petkovem finalu bo naskakoval četrto olimpijsko zlato. Pri ženskah je kvalifikacije dobila ameriška zvezdnica južnokorejskega rodu Kim Chloe.

foto: zajem zaslona/TV Slovenija