Žalčanke osvojile drugo mesto v Pokalu Slovenije


rkzalecČlanice rokometnega kluba Zelene doline Žalec so na zaključnem turnirju Pokala Slovenije za ženske v Kočevju osvojile končno drugo mesto. V sobotnem obračunu so najprej premagale ekipo Kopra in si tako priigrale mesto v nedeljskem finalu proti aktualnim državnim prvakinjam – RK Krim Mercator, ki je premagal ekipo Velenja. V finalnem obračunu so morale premoč priznati Ljubljančankam, ki so poleg lovorike državnih prvakinj tako postale še pokalne prvakinje. 

Žalčanke so na srečanju proti ekipi iz Kopra povedle že v uvodnih minutah (4:1), polčas se je končal z rezultatom 17:13 za ekipo iz Žalca. Tudi v drugem polčasu se razmerje ni spremenilo, Žalčanke so skozi celotno srečanje ohranjale prednost in na koncu z visoko zmago zasluženo slavile.

V nedeljskem finalnem obračunu je bila slika drugačna. Krimovke so vodile skozi celotno srečanje in potrdile vlogo favoritinj. Za Ljubljančanke je odlično branila Miša Marinček, kar je pomenilo še dodatno težavo za rokometašice Zelenih dolin. Zaradi nekoliko slabše obrambe Žalčank so Ljubljančanke v drugem polčasu še bolj dominirale in na koncu slavile z visokimi 13 zadetki prednosti.

Vir: RK Zelene Doline Žalec
Vir: RK Zelene Doline Žalec

Čestitke Žalčankam za dobre predstave in naslov pokalnih podprvakinj!

logozd

aV