Žalec: Podelitev priznanj najboljšim športnikom v letu 2014 (foto, video)


Dobitniki posebnih priznanj. (Vir: T.Tavčer)
Dobitniki posebnih priznanj. (Vir: T.Tavčer)

V torek, 30. marca je v Domu II. slovenskega tabora Žalec potekala prireditev “ŠPORT 2014 V OBČINI ŽALEC”. V polni dvorani so bila podeljena priznanja športnikom, ki so v letu 2014 dosegli najvidnejše rezultate in krojili vrh slovenskega športnega prostora. Priznanje za najboljšo ekipo so prejele članice rokometnega kluba Zelene Doline Žalec, najboljši športnik Občine Žalec je postal judoist Roki Drakšič, najboljša športnica pa plavalka Nastja Govejšek. 

Pester program, v katerem je nastopila glasbena skupina Jackson ter F&B Acrobatics, ki so navduševali na Slovenija ima talent, sta povezovala Jaka Kozmelj in Jan Podbrežnik. Zbrane pa sta nagovorila tudi župan Občine Žalec g. Janko Kos in podpredsednik OKS mag. Janez Sodržnik. Skupaj je bilo v večeru podeljenih kar 152 priznanj, kar prikazuje, kako uspešni in številčni so športniki v Žalcu.

Priznanje najboljšega športnika je prejel judoist Roki Drakšič, ki je osvojil tretje mesto na evropskem prvenstvu v Budimpešti, hkrati pa je bil proglašen tudi za najboljšega judoista leta 2014 v Sloveniji. Naslov najboljše športnice je prejela mlada plavalka Nastja Govejšek, ki je odlično nastopala na Olimpijskih igrah mladih v Nanjingu, kjer je osvojila tretje mesto, hkrati pa je tudi večkratna in aktualna državna prvakinja.

Najboljša športnika Občine Žalec, Roki Drakšič in Nastja Govejšek. (Vir: T.Tavčer)
Najboljša športnika Občine Žalec, Roki Drakšič in Nastja Govejšek. (Vir: T.Tavčer)

Za najboljšo ekipo v občini Žalec je bila proglašena ekipa rokometnega kluba Zelene Doline Žalec, ki že več let uspešno nastopa v državnem prvenstvu ter zaseda najvišja mesta v 1.ADRL za ženske ter v Pokalu Slovenije. V svojih vrstah ima tudi najboljšo strelko lanske lige in “novopečeno” članico ženske rokometne reprezentance Jasno Turnšek. Nagrado so za uspešne nastope z rokometnim klubom Celje Pivovarna Laško ter reprezentanco prejeli pivovarji Jaka Makus, Blaž Blagotinšek, Blaž Husar, Tilen Leben, Jovan Hrustl in Tim Topolovec (posojen v RK Slovan).

Vir: T.Tavčer
Najboljši športniki v Žalcu. (Vir: T.Tavčer)

Posebna priznanja so za življensko delo na področju športa prejeli g. Silvo Marič, ki je predsednik Karate kluba Žalec, g. Janez Meglič, predsednik PD Žalec in g. Franc Brinovec, dolgoletni predsednik Šahovskega kluba Žalec.

Osrednji gost prireditve je bil alpinist Luka Lindič, ki bo letos prejel prestižno nagrado – zlati cepin, ki mu jo bodo podelili za najpomembnejši alpinistični vzpon na svetu v letu 2014.

Program sta popestrila člana F&B Acrobatics.
Program sta popestrila člana F&B Acrobatics.

Vabljeni tudi k ogledu fotogalerije in video posnetka.

[simpleviewer width=100% height=700 id=792]

aV

polsi-kegljanje-klik