Zmagovalec Baskije, Roglič, se bo letos vozil po celjskih ulicah


sto-roglicVčeraj Slovenska turistična organizacija (STO) na novinarski konferenci v Mestnem muzeju Ljubljana naznanila letošnjo jubilejno 25. dirko po sloveniji.

Tudi letos se bo kolesarska karavana peljala tudi skozi Celje. Že sedaj pa se ve, da bodo lahko kolesarski navdušenci med tekmovalci pozdravili tudi trenutno najbolj vročega slovenskega kolesarja Primoža Rogliča, ki je nedavno zmagal na dirki po Baskiji.

Včeraj je v Ljubljani potekala novinarska konferenca o jubilejni 25. mednarodni kolesarski dirki Po Sloveniji, ki bo tudi letos potekala v tradicionalnem terminu, od 13. do 17. junija.

Letošnja 25. dirka Po Sloveniji bo prav zaradi svojega srebrnega jubileja potekala kar pet dni, s startom v Lendavi in tradicionalnim zaključkom v Novem mestu, kolesarska karavana pa bo obiskala med drugim tudi Mursko Soboto, Maribor, Rogaško Slatino, Slovenske Konjice, Celje, Ljubljano, Kamnik in Trebnje.

Na skupno 664 kilometrov dolgo traso se lahko odpravi največ 25 ekip, skupno 175 kolesarjev. Doslej pa se je prijavilo 21 ekip iz 16 držav Evrope, Amerike, Bližnjega Vzhoda in Južne Afrike. Med njimi je tudi 7 ekip serije World Tour. V karavani bodo tudi kolesarji, ki krojijo sam svetovni vrh, po pričakovanjih pa bodo posamezne ekipe v maju določile kdo bo dirkal v Sloveniji.

Že sedaj pa se ve, da bo med tekmovalci tudi naš trenutno najboljši kolesar Primož Roglič, ki je nedavno dosegel veliko zmago na dirki po Baskiji.

Roglič je, poleg Luke Mezgeca (avstralska ekipa Mitchelton–Scott), Mateja Mohoriča (Bahrain–Merida) in Janija Brajkoviča (KK Adria Mobil), tudi ambasador 25. dirke Po Sloveniji, z nalogo, da dvigne zanimanje za dirko in privabi k spremljanju še več navijačev.

Celotna dirka bo tako drugo leto neposredno prenašana tudi na televizijskih kanalih najbolj gledane evropske in svetovne športne televizijske hiše Eurosport (Eurosport 1 in Eurosport 2), kar pomeni, da bo dirko Po Sloveniji lahko ponovno spremljalo okoli 113 milijonov kolesarskih navdušencev.

vir: STO

sentrock-2018-polsi-klik