Žreb je določil kdo bo prvi nasprotnik Celjanov na evropski poti


V švicarskem Nyonu se je odvil žreb, ki je določil pare za drugi krog kvalifikacij za igranje v Uefini Konferenčni ligi. V drugem krogu se evropskim izzivom pridružijo tudi Celjani, ki jim je žreb namenil portugalsko zasedbo.

Možni nasprotniki Celjanov, ki so bili v žrebu udeleženi kot nenosilci, so bili Djurgardens (Švedska), Reka (Hrvaška), Vitoria Guimaraes (Portugalska), Dudelange (Luksemburg) oziroma St. Patrick’s (Irska) in Sutjeska (Črna gora) oziroma Cosmos (San Marino).

Žreb je celjski zasedbi namenil portugalsko Vitorio, ki je v lanski sezoni močne portugalske lige zasedla šesto mesto. Portugalcem bo tako pripadla vloga izrazitega favorita, njihova vrednost ekipe po ocenah Transfermarketa je namreč kar sedemkrat višja od celjske. Poleg tega vrednost osrednjega branilca Ibrahima Bambe (7 milijonov evrov), ki ga med drugim snubi tudi bogata ekipa iz Katarja, znaša več kot celotna zasedba Celja, ki je ocenjena na 6,3 milijonov evrov. Celotno moštvo Vitorie pa naj bi bilo vredno kar 47,1 milijonov evrov.

Prva tekma bo odigrana 27. julija v Celju, povratna pa 3. avgusta na severu Portugalske, več kot 2.500 km stran od knežjega mesta. Grofje so se sicer v okviru priprav na prihajajočo sezono že pomerili na dveh obračunih, in sicer so remizirali z Universitateo iz Cluja in Rudarjem iz Trbovlj, čaka pa jih še šest prijateljskih srečanj, ko bodo nasproti stali Lokomotiva Zagreb, Makedonija G.P., Slaven Belupo, Bačka Topola, MTK Budimpešta ter Trabzonspor.