Župan Bojan Šrot za bron čestital judoistki Vlori Beđeti


Župan Mestne občine Celje Bojan Šrot je v petek v navijaški coni na Krekovem čestital judoistki Vlori Beđeti, mladi Celjanki, ki je konec avgusta na svetovnem prvenstvu v Riu de Janeiru dosegla bronasto medaljo v kategoriji do 57 kilogramov.

Za odličen uspeh je še eni celjski športnici, ki nas navdaja s ponosom, čestital prav v času zgodovinskega dogodka za Celje – EuroBasketa 2013. Ne rečemo zastonj večkrat, da je Celje mesto s športnim srcem in da je tukaj doma vrhunski šport.

Da jo sprejmemo prav v uradni navijaški coni, smo se odločili, ker se tam te dni družijo ljudje navijaških src, ki podpirajo slovenske košarkarje, Vlora pa je judoistka, ki ima rada vse športe in se v mnogih športih počuti doma.

Športniki, ki dosegajo vrhunske rezultate na mednarodnih tekmovanjih, nosijo ime Celja v svet, so ambasadorji knežjega mesta, zato se Vlori zahvaljujemo za njen trud in močno voljo.

Judoistično kariero je Vlora Beđeti začela pri slovenskem tvorcu največjih uspehov tega športa –Marjanu Fabjanu. Pred dvema letoma pa je iz celjskega kluba Z’dežele Sankaku prestopila v ljubljanski klub Olimpija.

Župan je Vlori v spomin podaril kelih Barbare Celjske.

Vir: MOC

Foto: Uroš Urlep