Žvižej in Zorman v Celju čustveno sklenila bogati karieri (video)


rokometna-simfonija-foto-rks

Luka Žvižej in Uroš Zorman sta včeraj na čustveni poslovilni tekmi končala svoji bogati rokometni karieri v vlogi igralcev.

Oba še naprej ostajata v rokometu, kjer se že preizkušata v strokovnih rokometnih vlogah.

Včeraj sta s poslovilno tekmo zvezd v dvorani Zlatorog svoji bogati rokometni karieri zaključila Celjan, ki je večino igralske kariere preživel prav v Celju, Luka Živžej in Uroš Zorman, ki je del svoje kariere prav tako preživel v Celju in z domačim klubom tudi osvojil enega izmed svojih štirih naslovov klubskega evropskega prvaka.

Na Rokometni simfoniji, kot je bil dogodek poimenovan, se je od kariere rokometnih legend poslovilo 4.000 navijačev, njuni prijatelji in družini. Poslovilne tekme so se udeležile številne svetovne rokometne zvezde.

Dogodek je bil nabit s čustvi, ob slovesu pa ni manjkalo niti solz. Vrhunec večera, ko sta Zorman in Žvižej svoje športne copate dobesedno obesila na klin, si oglejte v spodnjem videoposnetku:

Luka Žvižej je odigral 217 reprezentančnih tekem in je drugi na večni lestvici po odigranih tekmah, takoj za Zormanom. Na njih je dosegel 702 gola, kar je največ v zgodovini slovenske reprezentance. Večino igralske kariere je preživel v Celju, kratek čas tudi v Mariboru, na mednarodni sceni pa je igral za Teko Cantabrio, Barcelono, Pick Szeged in Minden. S slovito katalonsko zasedbo je osvojil Ligo prvakov, s Slovenijo pa je nastopil na poletnih olimpijskih igrah v Atenah 2004.

Uroš Zorman je na reprezentančni ravni zbral 225 tekem, kar je največ v zgodovini Slovenije. Bil je član srebrne slovenske izbrane vrste na evropskem prvenstvu 2004, nastopil pa je na dvojih olimpijskih igrah – v Atenah 2004 in Riu de Janeiru 2016. Na klubski sceni je igral za Slovan, Prule 67, Celje Pivovarno Laško, Ademar Leon, Ciudad Real in Kielce ter štirikrat osvojil Ligo prvakov.

Žvižej in Zorman tudi po koncu igralske kariere ostajata zvesta rokometu. Zorman je trenutno prvi asistent selektorja slovenske izbrane vrste Veselina Vujovića in slovitega Talanta Dušebajeva pri poljskem prvaku Vive Kielce, Žvižej pa je eden od pomožnih trenerjev Tomaža Ocvirka pri matičnem klubu Celju Pivovarni Laško.

V moštvu Zormana so tako zaigrali Beno Lapajne, Jose Javier Hombrados, Arpad Šterbik, Ognjen Backović, Vedran Zrnić, Uroš Bregar, Talant Dušebajev, Jure Dolenec, Sebastian Skube, Mirza Džomba, Boštjan Ficko, Momir Ilić, Julen Aguinagalde, Dragan Gajić, Zoran Lubej, Petar Metličić, Matej Gaber, Miha Zarabec, Manuel Štrlek, Zoran Jovićić, Uroš Bundalo in Dean Bombač.

V moštvu Žvižeja pa so nastopili Gorazd Škof, Urban Lesjak, Ivan Gajić, Rok Praznik, Renato Vugrinec, Aleš Pajovič, Blaž Janc, Igor Vori, Davor Dominković, Roman Pungartnik, Patrik Čavar, Žikica Milosavljević, Laszlo Nagy, Sergej Rutenka, Miha Žvižej, Tilen Kodrin, Ivano Balić, Tomaž Tomšič in Nenad Bilbija.

Trenerski štab so sestavljali Vladan Matić, Branko Tamše, Mišo Toplak, Herman Wirth in Ivo Milovanovič, fizioterapevta pa sta bila Gorazd Žužek in Vladimir Radulović.

Tekmo sta sodila Ozren Backović in Mirko Palačković.

naslovna fotografija: RZS