Celeia bo Hotel Štorman


S tem naslovom je bil na današnji dan pred 25 leti objavljen članek v Novem tedniku. Vabljeni k branju:

Gostinec Zvone Štorman iz Šempetra v Savinjski doli ni je pred dnevi s celjskim podjetjem Izletnik podpisal pogodbo o nakupu hotela Celeia, ki stoji ob Mariborski cesti v Celju. Kupnino, ki znaša 300 milijonov tolarjev, bo Štorman poravnal v petih letih.

Da znani gostinec iz Šempetra išče primeren prostor za gostinski lokal tudi v Celju, je bilo v mestu slišati že pred časom in tudi Zvone Štorman nam je to informacijo, sicer neuradno, potrdil že pred mesecem. Ker pa ima, kot pravi, neprijetne izkušnje z (ne)izgradnjo hotela ob avtocestnem postajališču Lopata v Celju, javno ni želel govoriti o pogovorih za nakup hotela Celeia. Manj znano je tudi, da je sprva želel graditi v neposredni bližini nove garažne hiše na Glaziji, vendar so bila pogajanja z mestno občino neuspešna.

Celeia je zadnji od gostinskih objektov, ki jih je imel v lasti Izletnik. »Naredili bomo vse, da hotel, ki se ga je zadnja leta držal dokaj slab sloves, zopet približamo Celjanom,« napoveduje Zvone Štorman, ki ga na Celeio ne vežejo le poslovni interesi, ampak tudi lepi spomini, saj je v njem kot učenec kuharstva preživel čas od leta 1965 do 1968. »Vesel sem, ker so mojo odločitev o nakupu zelo dobro sprejeli tudi v Celju,« pravi Štorman. »Zato upam, da se bo moja želja, da bi se čez teden v hotelski restavraciji zbirali poslovneži, ob koncu tedna pa družine, tudi uresničila.«

Hotel Celeia bo s starim imenom delal še do konca tega meseca, 1. julija pa ga bodo za tri tedne zaprli. V tem času bodo, v celoti obnovili pročelje 7-nadstropne zgradbe ter uredili dve ali tri etaže s hotelskimi sobami višjega cenovnega razreda. Lotili se bodo tudi temeljite obnove kuhinje in restavracije, ki jo bodo klimatizirali.

Novo vsebino bodo dali tudi »razvpitemu« baru v kleti, ki ga bodo spremenili v večerno kavarno, oziroma tako imenovani Piano bar, kjer bo mogoče ob osvežilnih pijačah, hladnem prigrizku in umirjeni glasbi kramljati do druge ure zjutraj. Hotel, ki bo nosil ime Hotel Štorman, bodo spet odprli predvidoma 24. julija. Zvone Štorman pravi, da bo obdržal vseh 29 delavcev, ki bodo v času obnavljanja hote la koristih letni dopust.

Janja Intihar, Novi tednik, 17. 6. 1999

*cena časopisa: 280 tolarjev