Cvetje na Glavni trg


S tem naslovom je bil na današnji dan pred 30 leti objavljen članek v Novem tedniku. Vabljeni k branju:

Turistično društvo Celje želi z rožami polepšati videz mesta, zato je letos pričelo z akcijo Ocvetličimo Glavni trg v Celju. Zaključna prireditev akcije bo v soboto ob 10. uri s kulturnim programom.

Društvo bo skupaj z občinskim sekretariatom za urejanje prostora in varstvo okolja in z Vrtnarstvom Celje ocvetličilo okna na Glavnem trgu. Del sredstev v ta namen so zbrali s srečolovom na Valčkovem večeru, ki so ga marca pripravili skupaj z Zdravniškim društvom Celje. Vloge za finančno pomoč pa so poslali tudi vsem lokalom na Glavnem trgu. Do začetka tedna so se odzvali: Zlatarstvo Tajnšek, Borovo Trade d.o.o.. Bazar M, Kavarnica Oscar, Merx TPO Teko in GP Majolka. Pričakujejo, da se bodo v teh dneh odzvali še drugi. S to akcijo želi društvo simbolično prispevati k letu turizma v Sloveniji, v prihodnjih letih pa bi radi ocvetličili tudi druge trge in ulice v mestu.

Na sobotni dopoldanski prireditvi na Glavnem trgu bodo v kulturnem programu nastopili Celjska folklorna skupina France Prešeren, Celjsko pevsko društvo in Godba na pihala Emo.

TC, Novi tednik, 19. 5. 1994