Prvi otroški vrtec stanovanjske skupnosti v Celju


S tem naslovom je bil na današnji dan pred 65 leti objavljen članek v Celjskem tedniku. Vabljeni k branju:

Na praznik Dneva mladosti so v Celju izročili namenu tudi nov otroški vrtec, oziroma prvi vrtec, ki je bil ustanovljen v okviru stanovanjske skupnosti. Lepe in okusno opremljene prostore je vrtec dobil v novem bloku Sveta stanovanjske skupnosti ob Malgajevi ulici. Tu sta za otroke na razpolago dve sobi, v njih pa male in pisane mizice s stolčki, nešteto igračk, lutkovni oder in podobno. Zaenkrat bo vrtec delal pod upravo enake ustanove »Anice Černejeve« ob Jurčičevi ulici.

Otvoritev vrtca je bila združena z majhnim programom, pri katerem so nastopili cicibani vrtca »Anice Černejeve«. Tako je mala Janja najprej deklamirala pesem o dimnikarčku, zatem pa se je predstavil še pevski zbor. V drugem delu slovesnosti je prvi spregovoril podpredsednik Občinskega ljudskega odbora v Celju Beno Krivec, ki je med drugim poudaril, da se z otvoritvijo tega vrtca znova kaže skrb naše družbe za razbremenitev zaposlene žene in skrb za vzgojo in življenje naših najmlajših. V imenu uprave vrtca in vseh otrok (okoli 40 do 50 po številu), ki so že naslednji dan napolnili svoje nove prostore, pa se je zahvalila upravnica Majda Turkova.

Lepi slovesnosti so prisostvovali še mnogi gostje, kot ljudska poslanka Vinka Simonič, predsednik sveta za šolstvo Janko Pogačnik, zastopnik Sveta in uprave stanovanjske skupnosti in drugi.

Celjski tednik, 29. 5. 1959