Slavnostna povorka in deževna Celjska noč


S tem naslovom je bil na današnji dan pred 35 leti objavljen članek v Novem tedniku. Vabljeni k branju:

Zaključek junijskih prireditev v počastitev praznika občine Celje je bil načrtovan kot velika sobotna zabavna prireditev na prostem z imenom Celjska noč. Hladno vreme in dež pa sta pokvarila prireditev, ki se je nazadnje omejila le na dvorišče Mestnega gradu in nastop narodnozabavnega ansambla. Zato pa so bile prireditve v preteklih dneh pestre in zanimive.

Zvrstil se je program celjskega turističnega tedna, pripravili so razstave in kulturne prireditve in organizirali praznovanje v Škofji vasi. V petek je bila tam osrednja prireditev v počastitev občinskega in praznikov krajevnih skupnosti Škofja vas ter Vojnik. V soboto popoldne pa so se delegati občinske skupščine skupaj z gosti iz pobratenih občin zbrali na slavnostni seji v Narodnem domu. Podelili so letošnji Šlandrovi nagradi in sicer sta ju prejela Aleš Ilc in Srednja tehniška šola maršala Tita. Skozi mesto pa je nato krenila povorka društev in organizacij, ki delujejo v celjski občini.

V nedeljo so praznovanje zaključili tudi v Škofji vasi, saj so skupaj z Vojničani pripravili četrti turistični dan s pestro ponudbo zasebnikov.

Julijski program v počastitev praznika občine Celje vsebuje le še otvoritev razstave Celje skozi objektiv Josipa Pelikana, ki bo na ogled v Muzeju revolucije od 5. julija do začetka septembra. Na sam praznični dan 20. julija pa bodo delegacije občine položile vence pri grobnici na Šlandrovem trgu in Resevni.

TC, foto: Edi Masnec, Novi tednik, 22. 6. 1989