V Celju bomo začeli graditi strelišče


S tem naslovom je bil na današnji dan pred 75 leti objavljen članek v Celjskem tedniku. Vabljeni k branju:

Celje ima že od nekdaj pravico, da se ponaša z dobrimi strelci. Danes še to bolj velja kot nekdaj. Skoraj lahko rečemo, da bi Celje kot mesto odneslo, če ne prvo pa eno izmed prvih mest v državi, ako bi se pomerili med seboj v strelskem tekmovanju.

Za uspehe v športnem streljanju so potrebni v prvi vrsti redni treningi, za treninge pa strelišče. In prav slednjega nam manjka. Zato moramo zgraditi strelišče.

Prostor za strelišče smo si izbrali ob novi vasici Selce za Jožefovim hribom. Dolgo časa smo že iskali primeren prostor za strelišče, a končno smo se le odločili za tega. Marsikdo že vnaprej godrnja: »Pa zakaj ravno tam!« itd.

Lahko povemo, da dolgo taki ne bodo godrnjali. Ko bodo videli lepo zgrajeno strelišče, lepe stavbe, disciplino in red, bo marsikdo izmed teh, ki danes godrnjajo, obstal ob strelišču in z veseljem motril naše strelce in strelke, ki bodo zadevali v središča tarč — v »centre«. Marsikdo od teh se jim bo še sam pridružil in našel med njimi svoje najlepše razvedrilo.

V planu OF mesta Celja je med drugim tudi izgradnja civilnega strelišča. Država nam nudi za gradnjo visok kredit, medtem ko moramo zemeljska dela opraviti s prostovoljnim delom. In to bodi naša naloga in obveza do plana OF mesta Celja.

Zato pričakujemo od članov OF mesta Celja in drugih množičnih organizacij da se te dni na sestankih obvežejo za prostovoljno delo na strelišču. Posebno naj ne bo mladinca in mladinke, ki bi ne prišel pomagat graditi strelišče. Še posebno mladini je namenjeno to strelišče, ker prav ona ga bo najbolj vzljubila.

Č.D., Celjski tednik, 18. 6. 1949