30. pustni karneval v Novi Cerkvi 2017 (foto)


Danes popoldne je v Novi Cerkvi potekal 30. pustni karneval, ki ga vsako leto pripravi PGD Nova Cerkev. 

pust_nova_cerkev_45Pustnega rajanja se je udeležilo preko 700 pustnih mask, ki so po sončnem dnevu sodeč uspešno izgnale zimo. Tudi obiskovalcev se je kar trlo, maškare pa so zanje pripravile ogromno zabave.

Na pustni povorki smo lahko videli kar samega Milana Kučana, Vladimirja Putina, Donalda Trumpa in številna druga eminentna imena. Pustne maske so se tako skozi prizmo zabave dotaknile tudi družbeno političnih tem.

Tudi organizatorji so izrazili zadovoljstvo ob neverjetnem obisku karnevala. Zabava pa je bila kratka, a sladka, saj so pustni karneval zaključili kurenti, ki se vrnejo naslednje leto.

Tradicionalen pustni karneval smo v objektiv ujeli tudi mi. Vabljeni k ogledu fotogalerije.

[ngg_images source=”galleries” container_ids=”506″ display_type=”photocrati-nextgen_basic_thumbnails” override_thumbnail_settings=”1″ thumbnail_width=”170″ thumbnail_height=”120″ thumbnail_crop=”1″ images_per_page=”12″ number_of_columns=”4″ ajax_pagination=”1″ show_all_in_lightbox=”0″ use_imagebrowser_effect=”0″ show_slideshow_link=”0″ slideshow_link_text=”[Show slideshow]” ngg_triggers_display=”never” ngg_proofing_display=”0″ is_ecommerce_enabled=”1″ order_by=”filename” order_direction=”ASC” returns=”included” maximum_entity_count=”500″]