Bogat spremljevalni program na 50. izvedbi festivala Pivo in cvetje


pivo-cvetje-logoNa jubilejnem, 50. festivalu Pivo in cvetje v Laškem, ki bo potekal od 17. do 20. julija, pripravljajo tudi letos pester, raznovrsten in zanimiv spremljevalni program. S slednjim vsako leto obogatijo tradicionalne vsebine festivala Pivo in cvetje. Spremljevalni program temelji na narodnem izročilu, z njim pa ohranjajo tudi skrb za našo kulturno in etnografsko dediščino.

Dan Laščanov (sreda, 16. julija, od 19h).

Laščani v času festivala Pivo in cvetje slavijo svoj praznik. Veseli, ker so lahko gostitelji, vabijo k druženju, zabavi in obujanju spominov. Na ta dan se spomnijo pomembnih in uglednih meščanov, ki so kraju ali širši skupnosti dali svoj osebni pečat. Praznik je priložnost, da razglasijo naj Laščana in naj Laščanko, pripravijo več dobrodelnih akcij, odprejo knjigo vpisov in še več. Veselja in zabave je običajno dovolj do ranega jutra.

Dan odprtih vrat (sreda, 16. julija)

Obiskovalcem festivala Pivo in cvetje svoje gostoljubje vsako leto izkažejo gostitelji, prebivalci Laškega, in glavni pokrovitelj festivala Pivovarna Laško.

Od 14h – 18h bo potekal voden ogled po Pivovarni Laško za obiskovalce, pogostitev s točenim svetlim in temnim pivom ter ostalimi pijačami gostitelja Pivovarne Laško

Ob 15h in 17h bo sledil nastop mažoretk in Laške pihalne godbe

Ob 18h bo potekla otvoritev razstave v muzeju Laško

Ob 19h pa vabljeni na Dan Laščanov na občinskem dvorišču.

JetGoal

JetGoal je vodna igra z žogo – vodni nogomet za dva. Igrajo ga lahko vse generacije ljubiteljev nogometa. Na igrišču, pravzaprav v bazenu, velikosti 7,5 x 4 m, z vodnimi curki usmerjate žogo proti nasprotnikovem golu. Zadeti gol pa ni prav lahko, saj ima nasprotnik tudi curke za obrambo. Kot v pravem nogometu, ima tudi pri JetGoalu prvo in zadnjo besedo sodnik.

JetGoal bodo postavili v bližino prizorišča Zlatorog v Jagočah, vsi ljubitelji žoge in vode pa ga enostavno ne smete zamuditi.

Razstava cvetja

Ime Pivo in cvetje je zagotovilo, da v Laškem vsako leto pridejo na svoj račun tudi ljubitelji cvetja. Domače hortikulturno društvo skupaj s cvetličarji vedno pripravi neponovljivo razstavo izjemnih ter raznolikih cvetličnih aranžmajev. Gre za prave umetnine, zato razstava cvetja sodi med najbolj priljubljene točke družinskih in tudi profesionalnih fotografov.

Živ žav

Na festivalu Pivo in cvetje nikoli ne zmanjka zabave za otroke. Tudi letos obljubljajo nepozabni Živ žav, o katerem bodo otroci lahko pripovedovali svojim prijateljem in sošolcem.

Vodna simfonija (sobota, 19. julij, ob 22h)

Vodna simfonija razkriva čarobni svet barv, svetlobe in glasbe, v katerem neverjetni vodni efekti, laserski žarki, pirotehnika, trodimenzionalne projekcije ter posebni učinki ob spremljavi glasbe ustvarjajo iluzije in pravljične podobe. Letos bodo v to edinstveno predstavo, kakršne ni videti nikjer drugje v Evropi, vtkali tudi v vodne kapljice ujeto petdesetletno zgodovino Piva in cvetja.

Ognjemet

Eden najveličastnejših vrhuncev vsakoletnega festivala Pivo in cvetje je tudi tradicionalni sobotni ognjemet. Kot se za največjo turistično prireditev pri nas spodobi, je tudi ognjemet v Laškem največji v Sloveniji. Z več kot tisoč raketami osvetljeno nebo ostaja trajen spomin vsem obiskovalcem.

Povorka godb (nedelja, 20. julij)

Laščani so na njihovo Laško godbo na pihala še posebej ponosni, saj njena tradicija sega globoko v 19. stoletje. Velika nedeljska parada Piva in cvetja, ki ji sledi koncert pihalnih godb, vnese posebno energijo med obiskovalce. Navdušujočega zaključnega vsakoletnega dela programa preprosto ne smete izpustiti!

Za več informacij in celotni program dogajanja kliknite tukaj (klik!)