Celjani Celjanom 2015: bogat teden dogodkov in aktivnosti (foto, video)

01. 09. 2015 08:16

DSC_0039Zadnji teden v avgustu se je v Celju precej dogajalo. Tako mladi kot stari so poskušali užiti čim več zadnjih avgustovskih dni, prve pa je najbolj skrbel začetek šole.

Številni celjski organizatorji dogodkov in aktivnosti pa so poskrbeli, da nikomur ni bilo dolgčas.

Projekt Celjani Celjanom je ponujal razne delavnice za otroke, razstave ter druge zabavne dogodke, da smo se lahko naužili še zadnjega tedna poletja.

 

 

Celje je mesto, ki že samo po sebi ponuja veliko-lahko si ogledamo tipične znamenitosti, se odpravimo v pokrajinski muzej ali pa na daljši izlet na Stari grad. Poleg vsega tega pa Celje ponuja še število drugih dogodkov-ti so se tokrat nabrali v večjem številu pod projektom Celjani Celjanom, ki je poskrbel, da smo tople dni preživeli zunaj ter nas zvabil na prijetna druženja in klepete ob raznih razstavah, za najmlajše pa je sevda bilo tudi poskrbljeno.

DSC_0021

Kaj je dogajalo
Dogodki pod nazivom “Celjani Celjanom” so se začeli v torek, 25.8. s predstavitvijo likovnega projekta Čuvaji mesta v središču Celja. Nato so se naslednjega dne nadaljevali na mestni plaži, kjer je potekala predstavitev slikanice knjige tekmujejo, namenjena malo mlajšim, za ostale pa je potekala razstava Resi: Design-podobe recikliranja.

Mestna plaža je naslednji dan ponujala tudi delavnice za najmlajše, kjer so se lahko spremenili v kraljične in kraljeviče, odprla pa se je spremljevalna razstava Reci: Art.

V kasnejših urah istega dne je na Lapidariju na savinjskem nabrežju potekal večer poezije, glasbe in vina, odprla pa se je tudi razstava Reci: Foto. No, nadaljevanje razstave Reci: Design je trajalo še v petek, projekt pa je zaključila nedeljska predstava J. Štoka: Trije tički pri vodnem stolpu.

DSC_0143

Vabljeni tudi k ogledu foto galerije in video posnetka, ki zajema nekaj dogodkov.

[simpleviewer width=100% height=700 id=873]

Marina Bajić

Vam je članek zanimiv? Delite ga s prijatelji:
X
180 queries in 1,066 seconds.