Dobr smeh napolnil Žalec


Včeraj so obiskovalci Dom II. slovenskega tabora Žalec napolnili do zadnjega sedišča ter tako dobrodelni festival Dobri utripi 2011 odprli v smehu in dobri družbi »Fotra« ,Lada Bizovičarja. S svojo udeležbo so tudi letos izkazali veliko podporo mladim, obolelim za rakom, iz 03 regije.

Ker je smeh pol zdravja, je tudi letošnje Dobre utripe Fundacija Utrip humanosti začela z njim. Žalec je preplavilo veselje, obiskovalcem pa je skozi smeh Lado Bizovičar predstavil, kako je biti fotr. Kot pravi, »postati oče ni posebej zapleteno, se pa zaplete takoj za tem«. Sploh, če se starši morajo soočiti s težavami najrazličnejših bolezni, za katerimi lahko zbolijo njihovi otroci.

Ena takšnih je tudi rak, ki se lahko pojavi v različnih oblikah in močno vpliva na zmanjšano kakovost življenja mladih. S ciljem, da bi njihovo spodbudo k nadaljnjemu izobraževanju in iskanju samostojnosti podprla tudi letos, je zato Fundacija Utrip humanost, 3. 10. 2011, odprla že drugi javni poziv za dodelitev štipendij »Utrip humanosti 2011« dijakom in študentom obolelim za rakom za študijsko leto 2011/2012. Z lanskimi sredstvi, zbranimi z dobrodelno gledališko predstavo, licitacijo fotografij priznanih slovenskih umetnikov in dobrim žurom, je Fundacija zbrala več kot 17.000 EUR in tako mladim, obolelim za rakom, iz 03 regije zagotovila 10 desetmesečnih štipendij, kar verjame, da z dobro voljo podpornikov lahko uspešno gradi tudi v prihodnje.

Da je Fotr res odlična predstava vemo, saj so vstopnice bile razprodane že dva tedna pred dogodkom, hkrati pa dokazuje, da dobrodelnost združuje množice in njihov pozitiven pogled na jutri. Zato se Dobrim utripom pridružite tudi danes, 8. 10. 2011, ko bomo ob 19. uri v dvorani Golovec peli s priznanimi narodno-zabavnimi glasbeniki –  Štirje kovači, Hišni ansambel Avsenik, Manca Špik, Vesele Štajerke, Robert Goter, Novi spomini, Ansambel Azalea, Harmonikarski orkester Pustotnik, Slovenskih 6, Ansambel Akordi, Ansambel Vagabundi, Polka punce, plesali s Celjsko folklorno skupino in se veselili z Boštjanom Romihom.

Uporabniki mobilnih omrežij Telekom Slovenije, Si.mobil in Tušmobil pa lahko mlade podprete tudi s poslanim kratkim SMS sporočilom na številko 1919, na katero boste s ključno besedo »UTRIP« v sklad Fundacije prispevali 1 EUR. V imenu dobrodelnosti se Telekom Slovenije, Si.mobil in Tušmobil odpovedujejo vsem prihodkom iz naslova tako poslanih SMS-sporočil in tako tudi sami izkazujejo podporo celjskim mladostnikom.

Pomagajmo jim skupaj.