Feel the Phil Collins v Špitalu za prjatle (Vodnem stolpu) (foto, video)


V nedeljo, 1. junija so obiskovalci lokala Špital za prjatle, oziroma priljubljenega prizorišča pri Vodnem stolpu lahko prisluhnili največjim uspešnicam svetovno znanega glasbenika Phila Collinsa.

Nedeljski večer v centru Celja. Priljubljen celjski lokal Špital Za Prjatle je tokrat poskrbel za bogat vstop v glasbeno poletje. Pred Vodnim stolpom je tako v goste povabil skupino glasbenikov, ki so večer popestrili s preigravanjem glasbe Phila Collinsa.

DSC04145

Zbrani so tako lahko prisluhnili pesmim, kot so Can’t stop loving you, Dance into the light, Easy lover, True Colors, Jesus he knows me, Take me home in mnogim drugim.

DSC04238Sam koncept FEEL THE PHIL COLLINS – tribute showa sloni na poslovilni turneji Phila Collinsa pod imenom ”FINALLY … THE FIRST FAREWELL TOUR”, s katero se je glasbenik poslovil od samostojnega nastopanja. Projekt je podprl pa sam Phil Collins z dovoljenjem uporabe svojega imena, kar je celotni ekipi v čast in ponos.  .

Show je doživel premiero 11. maja 2007 v Veliki dvorani SNG Maribor. Do zadnjega kotička napolnjeno dvorano so izvajalci že na polovici koncerta dvignili na noge. Energija 15 nastopajočih je ob posebnih vizualnih učinkih in animacijah, dovršeni koreografiji, popolnem zvoku in odrskih elementih dobesedno začarala vse obiskovalce. Pozitivne kritike občinstva in odzivi v medijih po premieri in koncertih, še posebej v Križankah, so projektu odprle neslutene možnost.

Srdjan Milovanović
Srdjan Milovanović

Nastopajoči so navdušili tudi celjsko občinstvo. Čeravno je večina obiskovalcev sramežljivo poplesavala v ozadju, se je tu in tam našel tudi kakšen malce pogumnejši par, ki je zaplesal pred odrom. Srdjan Milovanović, glavni vokalist zasedbe, je tako sredi koncerta večkrat zašel med publiko in jim ponudil možnost sodelovanja. Mnogi so tako imeli priložnost zapeti kar v mikrofon.

Poplesavanje na odru, energija, ki so jo od sebe dajali prav vsi člani zasedbe, so le eni izmed elementov, ki so se v spomin vtisnili prav vseh obiskovalcem. Koreografija “back vokalov” je koncert še dodatno popestrila, interpretacija komadov navduševala, prav tako pa so poskrbeli ne samo za vokalno ekstazo temveč tudi za smeh.

Koncert je bil izveden na visokem nivoju, kar je dokazovalo tudi vriskanje in glasno ploskanje vseh prisotnih.

DSC04300

”Glasba ima moč, ki lahko da zagon in polet sanjam. Upamo, da bodo te sanje nekoč postale resničnost. In želimo jih živeti.”, pravi ekipa projekta FEEL THE PHIL COLLINS – tribute show

NASTOPAJOČI: Srdjan Milovanović – vokal, Damijan Cigler – klaviature, Lea Likar – vokal, Boštjan Zorc – kitara, Sandra Feketija – vokal, Jure Praper – kitara, vokal, Karin Zemljič – vokal, Robi Krček – bas kitara, Luka Černe – vokal, Dejan Ritlop – bobni, Damir Korošec – tolkala, Gregor Kozar – saksofon, Tomaž Gajšt – trobenta, Matjaž Kajzer – trobenta, Vid Žgajner – pozavna

Utrinke s koncerta si lahko ogledate v spodnji fotogaleriji, prav tako pa lahko prisluhnete krajšim insertom, ki so zajeti v videu.

[simpleviewer width=100% height=700 id=589]

V NEKAJ DNEH NA POLOVIČKA.SI: Promocijske brezplačne vstopnice za Pink Floyd večer v Špitalu Za Prjatle 24.6.2014, že sedaj pa lahko naročite bone za pol cenejšo pijačo v tem priljubljenem lokalu! Kliknite tukaj:

polovicka_celje_klik