Festival dežnikov ponovno popestril središče Celja

29. 11. 2022 14:40

V meglenem sobotnem dopoldnevu predprejšnjega vikenda, ko je že dišalo po dežju, so v centru Celja članice dobrodelnega Lions kluba Celje Mozaik razprostrle živopisne ročno poslikane dežnike in poslikane bombažne vrečke ter abažurje.

Celjani in obiskovalci Celja že poznajo tradicionalni dobrodelni projekt in so si z veseljem ogledali letošnje poslikave. V zameno za dobrodelne prispevke so poslikane izdelke odnesli domov.

Dobrodelni festival je vsako leto namenjen zbiranju sredstev za pomoč ranljivim skupinam, tako so tudi tokratni izkupiček organizatorke namenile mladostnikoma, ki sta se znašla v hudi življenjski stiski.

Vzdušje na festivalu so popestrile plesalke Orientalske plesne skupine Sayydah.

Zahvala slikarjem in donatorjem

Lions klub Celje Mozaik se prisrčno zahvaljuje vsem slikarjem in likovnim ustvarjalcem, ki so poslikali dežnike in vrečke, saj je njihovo umetniško ustvarjanje nepogrešljiv doprinos k uspehu tega dobrodelnega projekta. Prav tako zahvala velja Mestni občini Celje, ki projekt podpira ter donatorjem na festivalu.

Dežnike in vrečke so za letošnji festival poslikali: Anita Gašperšič, Dare Zavšek, Maja Košir, Tatjana Dremelj, Amina Kolarič, Nina Ploštajner;  člani KPD Svoboda Celje: Živka Vihtelič Vadlan, Marinka Krajec, Stanka Kodrnja, Cvetka Plut, Mija Drobnič, Alica Javšnik in Vlado Čepin; članice Lions kluba Celje Mozaik: Lorena Hus, Štefi Videčnik, Daša Gregorin Štiftar, Klavdija Sitar, Tatjana Hren, Darja Štiherl, Cvetka Kovačič, Jerica Selič in še nekateri drugi likovni ustvarjalci. Zahvala vsem ustvarjalcem, ki so dobrodelno sodelovali v projektu.

Donatorji na letošnjem festivalu so: Juteks, d.o.o., Žalec in Fivia d.o.o., Vojnik. Lions klub donacije za namen tega festivala zbira še vse do konca novembra na TRR kluba.

 

Oznake:
Vam je članek zanimiv? Delite ga s prijatelji:
X
141 queries in 0,756 seconds.