Hotel Evropa vabi na veliko torto otroškega petja in srednjeveškega varieteja


V predbožičnem tednu boste lahko pred Hotelom Evropa prisluhnili kar osmim pevskim zborom celjskih osnovnih šol, ki bodo od poznega popoldneva prepevali božične, ljudske, slovenske ter tuje zabavne pesmi. Decembrsko dogajanje bo dopolnjevala viteška šola z animacijo, kar je posebej zanimivo za najmlajše.

Pester program se je pričel že s sobotnim dopoldanskim “poukom” v viteški šoli, z mrakom je prišel tudi eden izmed treh decembrskih dobrih mož, Božiček. Sinoči se je s petjem predstavil starejši otroški pevski zbor OŠ Glazija, v katerega so vključeni učenci od četrtega pa vse do devetega razreda OŠ, vodi ga zborovodkinja Ksenja Aškerc. Poleg slednjega sta nastopili še dve vokalni zasedbi II. OŠ Celje, pod vodstvom Andreje Vahen, in sicer otroški pevski zbor četrtega in petega razreda, ki sta ga spremljala Nal Volf s kitaro in Anej Zupanc na klaviaturah ter sveže nastala vokalna zasedba, nastala na pobudo pevcev mladinskega pevskega zbora, ki jo sestavlja 13 pevcev od šestega do devetega razreda.

Utrinek iz ponedeljkovega nastopa zbora in vokalne zasedbe II. OŠ Celje

Pester program decembrskega dogajanja se nadaljuje danes, ko se bosta ob 16:30 pred hotelom ob zopet predstavila pevski zbor III. OŠ Celje (zborovodja Matjaž Jager) in Kvartet saksofonov Glasbene šole Celje pod mentorstvom Aleša Logarja. Ves čas dogajanja bo seveda potekala viteška šola z animacijo.

V sredo, 21. 12., bodo ob 16:30 pred hotelom nastopili:

– pevski zbor OŠ Frana Kranjca Celje

– pevski zbor OŠ Ljubečna

V četrtek, 22. 12., ob 15:30:

– Oktet I. gimnazije Celje ter

– pevski zbor I. OŠ Celje.

Ves čas nastopov bo potekala viteška šola z animacijo.

Vsi prisotni se boste lahko ob poslušanju pogreli s kuhanim vinom, čajem in ostalimi pijačami, poskrbljeno bo tudi za sladokusce. Vabljeni k soustvarjanju predbožičnega vzdušju, ki ga letos prvič pripravljajo v Hotelu Evropa.

* promocijska novica

t/f: eH