III. Rock maraton s skupinami Gonobitz, Earth Shock in in Jackson v Mladinskem centru Celje (foto, video)

17. 10. 2013 13:24

V soboto zvečer je Celje zajel val rock’n’rolla, ki je odmeval iz Mladinskega centra Celje. Tam je namreč potekal že III. Rock maraton, ki je v svet dobre glasbe privabil predstavnike vseh generacij.

Pod taktirko Šole  odrskih umetnosti Vocal BK Studio in Celjskega mladinskega centra so se tako predstavile tri obetavne domače rock zasedbe: Gonobitz, Earth Shock in Jackson, ki so obiskovalce popeljale v nepozaben, rockersko obarvan koncertni večer.

Vse skupine so se predstavile s širokim repertoarjem, ki je zajemal slovenske  (Big Foot Mama, Mi2, Dan D) in tuje izvajalce (Green Day, The Clash, Divlje jagode itd.), nekateri pa so zaplavali tudi v pop vode in v narodno-zabavno glasbo, ob kateri so se kljub žanrski drugačnosti zavrteli številni obiskovalci.

Odrske deske je najprej zasedla skupina Gonobitz iz Slovenskih Konjic, ki je nastala zaradi ljubezni do glasbe. Trenutna zasedba se je formirala na sredini poletja 2013 in bila čez slaba dva tedna že premierno na odru Rock Čevapčiča, ki je že tradicionalni rock fest v Zrečah. Kot pravijo, se je zasedba “zaštekala”, in odločili so se, da bo “žgali” rock na slovenskih odrih. Trenutno igrajo priredbe raznih bendov (Nirvana, Pearl jam, Mi2, Free, ZZ Top…), v prihodnosti pa se bodo, kot sami pravijo, posvetili avtorski glasbi. Skupino sestavljajo: Boštjan Kosaber – vokal, Cveto Ljubič – kitara, Matjaž Ravnak – kitara, Jure Skaza – bas, Sebastjan Starc – bobni.

Earth Shock: Vse se je začelo leta 2008, ko sta Matevž Gobec (vokal) in Janez Žolnir (bas), po razpadu šolskega banda The Flash začela ustvarjati zrelejšo glasbeno skupino. Kar kmalu za tem, sta se novonastali skupini pridružila Luka Pajk (kitara) in Blaž Palatinuš (bobni). Septembra leta 2009 se jim je ponudil koncert v Makolah, kot predskupina Mi2, na katerem so se prvič pojavili z imenom Earth Shock. Zaigrali so še nekaj koncertov, na to pa so posneli prve demote avtorskih skladb v studio Igorja Korošca (»Šola je en smotan šit«, »Recesija nam grozi«,« Dve muci«,« Ljudje iz favel doma«, » E.M.O«). Zaradi nesoglasij je leta 2010 iz banda odšel Blaž Palatinuš, namesto njega pa je za bobne sedel Blaž Senica, ki je skupini vlil svež zagon. Skupina je počasi začela pridobivati na prepoznavnosti, prejemali so vedno več ponudb za koncerte in vedno lepše odzive. Njihovo triletno delovanje so okronali s prvim albumom z duhovitim naslovom »Takle mamo«, na katerem se nahaja deset melodičnih avtorskih skladb, katerih avtor besedil in melodij je Matevž Gobec. V letu 2013 je v bend vstopil novi član Danej Pukl (kitara), Matevž Gobec pa se posvetil vokalu. 13.4 2013 je izšel videospot pesmi “Za vsako ljubezen”, katere snemalec in režiser je Marko Duplišak.

Skupino Jackson sestavljajo trije mladi fantje: Tomaž Kozovinc – vokal, kitara; Luka Vinko – vokal, bas kitra in Blaž Selišnik – vokal, bobni. Fantje prinašajo svež veter na slovensko glasbeno sceno. Vsi so multi-instrumentalisti in se udejstvujejo v raznih projektih širom regije.

So bivši dijaki Gimnazije Lava, kjer so se tudi spoznali in sodelovali v Šolskem bandu. Svojo skupno pot šele začenjajo, oktobra pa že napovedujejo izid njihovega prvega singla z naslovom SOVA.

Obiskovalce Mladinskega centra Celje so zgoraj omenjeni nastopajoči ponesli v nepopisno rock’n’roll atmosfero, v kateri so lahko uživali še dolgo v noč. Za vse, ki ste zamudili III. Rock maraton, pa smo pripravili bogato fotogalerijo, kjer boste lahko tudi sami podoživeli vročico sobotne noči.

[simpleviewer width=100% height=700 id=442]

F/T/V: Tina Ožvald

Oznake: , , , , , ,
Vam je članek zanimiv? Delite ga s prijatelji:
X
183 queries in 1,044 seconds.