Kako si letošnji “korona” december narediti vesel in poln dogajanja tudi brez uličnega kuhančka in čevapčičev


Že kar nekaj časa nam situacija v državi pošteno meša plane in marsikomu zbriše nasmeh z obraza. Zanimalo nas je, kaj lahko obiščemo ali počnemo, da bo veseli december res vesel. Pobrskali smo po spletu in zbrali nekaj lokacij, kjer lahko preživimo in si popestrimo praznične dni. 

Za tiste zimske navdušence, ki se radi predate zimskim športom, smo preverili, katera smučišča v našem okolišu obratujejo. Zasledili smo, da so s svojim delom že pričeli na Rogli, Golteh in Celjski koči.

Rogla obratuje vse od 9.00 do 16.00 ure. Cena dnevne vstopnice za odrasle je 32 in za otroke 17 eurov.

Na Golteh se lahko smučate med 9.00 in 18.00 uro. Za dnevno vstopnico je potrebno odšteti 30 eurov za odraslo osebo in 17 za otroke.

Za vse, ki radi obiščete Celjsko kočo pa sporočamo da smučišče obratuje od 9.00 do 16.00 ure. Cena dnevne vstopnice za odrasle znaša 16 in za otroke 9 eurov.

Tudi v Celjskem mestnem jedru so se decembrske radosti in dejavnosti že pričele. Praznično Celje so odprli 27.11. s prižigom lučk, trajalo bo pa vse do 31.decembra. Praznična razsvetljava je ulice Celja popestrila ter ustvarila vzdušje primerno najbolj čarobnemu mesecu v letu.

V središču mesta lahko opazimo tradicionalni adventni venec, ki so ga izdelali dijaki Srednje šole za hortikulturo in vizualno umetnost pod vodstvom mentorjev šole. Če se sprehodite skozi mesto, lahko opazite laterne, veliko zvezdo, grilande ter pravljično kočijo.

Po darilca za vaše najbližje ali prijatelje se lahko prav tako odpravite v samo mestno središče, kjer se odvija božično-novoletna tržnica.

Poskrbljeno je tudi za najmlajše. V drugi polovici decembra bodo tudi letos zaživeli pravljični liki. Ob druženju s pravljičnimi vilami in dobrimi možmi bodo vaši otroci zagotovo uživali. Prav tako pa ne bodo manjkali tudi pravljični konjički in pravljična kočija, ki vas bo popeljala v pravljično deželo.

Veselo tudi v City centru

Tudi nakupovalno središče Citycenter Celje se lahko pohvali z bogato okrasitvijo prodajaln in lokalov. Za decembrske petke in sobote so podaljšali tudi svoj delovni čas vse do 22.00 ure zvečer. Če ste na tesnem s časom, vam v Citycentru Celje priskočijo na pomoč in vaša darila tudi brezplačno zavijejo.

Od petka 26.11. dalje ste v nakupovalnem središču že lahko opazili smrečico želja, ki jo krasijo risbice otrok iz rejniških družin. Vsak lahko na smrečici izbere likovno delo in avtorju izpolni narisano božično željo.

Vse od 26.11. do 31.12. živi tradicionalni božično-novoletni sejem na osrednjem prizorišču Citycentra, ki ponuja bogat izbor božičnih in novoletnih izdelkov, darilnega programa, tradicionalne ročne obrti in unikatne ter izvirne izdelke.

 

Ne dogaja pa se samo v Celju. V njegovi neposredni bližini, v manjšem kraju Levec so v preteklih dneh postavili velik adventni venec ter prižgali lučke, gostili Miklavževo skupino, 13.12. bodo z otroci še dodatno okrasili zelenico nasproti trgovine Mercator, 16.12. ob 18.00 uri načrtujejo otvoritev vaških jaslic, 21.12. pa otroke po vasi obišče in obdari tudi Božiček.

Tudi v Žalcu načrtujejo pestro dogajanje. 7.12. ob 18.00 načrtujejo disco na ledu, 8.12. se lahko udeležite koncerta, prav tako na Šlandrovem trgu, ob 18.00 uri, 9.12. pa bodo v Dvorcu Novo Celje ob 17.00 uri gostili Duo Selection. Načrtujejo tudi uprizoritev otroške predstave Sneguljčica, glasbeno komedijo z Ladom Bizovičarjem ter še mnogo drugih zanimivih veselih dogodkov.

Prihajajoče dni bo torej povsod veselo in kljub še vedno aktivni “koroni” praznično obarvano, zatorej le poglejte malo okoli sebe in odkrijte nekaj zase in svoje najbližje, da bo december kar se da lep.

1,7 milijona lučk v Mozirskem gaju

Če se vam ljubi odpeljati malo navzgor po Savinjski dolini, so v Mozirskem gaju tudi to zimo za vas pričarali čarobno pravljično vzdušje. No, da je božična bajka pristna, jim je pripomogla tudi zgodnje decembrska snežna pošiljka. Božična bajka z rekordnim številom lučk je odprta vsak dan med 16. in 21. uro do 9. januarja prihodnje leto. Cena za odrasle 7 evrov, za otroke 4 oziroma 2 evra.

L.K., foto:DejC