Klapa Contra, Kvatropirci in skupina Eros navdušili na klapskem večeru v Zlatorogu (foto, video)


Sinoči se je v polni avli dvorane Zlatorog Celje odvil klapski večer v organizacij KUD Eros. Nastopila je ena najbolj popularnih klap iz Splita, klapa Contra, poleg nje pa še pri nas zelo priljubljeni skupini Kvatropirci in Skupina Eros. 

Kot so organizatorji obljubljali, je bil koncert emocionalen, tudi nastopajoči so obljubo izpolnili s posebnim glasbenim programom, katerega del so prvič predstavili publiki v Zlatorogu.

Prvi so nastopili vrhunski in prekaljeni glasbeniki, člani klape Contra, ki delujejo pod tem imenom že dve leti. Nekateri med njimi so bivši ustanovitelji ljubiteljem tovrstne glasbe znanih klap iz Dalmacije; klape Cambi, Kampanel, Crikvenica, Iskon. V prvih dveh letih delovanja so nastopili več kot sto dvajsetkrat.

Kvatropirci in Erosi so se obiskovalcem predstavili kot skupini, ki tudi skupaj dobro zvenita.
Kvatropirci in Erosi so se obiskovalcem predstavili kot skupini, ki tudi skupaj dobro zvenita.

Še pred pavzo za osvežitev pa so na oder stopili Kvatropirci, ki so svoj preboj doživeli na MMS-u 2016, so so skupaj z Manco Špik izvedli skladbo Pesem in osvojili odlično 2. mesto po glasovanju občinstva. Poleg poznanih hitov so se predstavili z nekoliko prirejenimi dalmatinskimi pesmimi.

Drugi del klapskega večera pa je začela 4-članska skupina Eros, ki se ukvarja z acapella petjem, ohranjanjem slovenske narodne in umetne pesmi, ob tem pa še z dalmatinsko glasbo. Vsi se z glasbo ukvarjajo še v drugih glasbenih zvrsteh, kar jim zagotavlja glasbeno širino.

klapski_vecer_zlatorog_3

Nekaj utrinkov klapskega večera si lahko ogledate v videu in galeriji fotografij.

 

[ngg_images source=”galleries” container_ids=”510″ display_type=”photocrati-nextgen_basic_thumbnails” override_thumbnail_settings=”1″ thumbnail_width=”170″ thumbnail_height=”120″ thumbnail_crop=”1″ images_per_page=”12″ number_of_columns=”4″ ajax_pagination=”1″ show_all_in_lightbox=”0″ use_imagebrowser_effect=”0″ show_slideshow_link=”0″ slideshow_link_text=”[Show slideshow]” ngg_triggers_display=”never” ngg_proofing_display=”0″ is_ecommerce_enabled=”1″ order_by=”filename” order_direction=”ASC” returns=”included” maximum_entity_count=”500″]4-tenor-polsi-klik