Knežja tržnica piva 2022: Pivo zopet teklo v potokih (foto)


Knežja tržnica piva je zaživela v svoji šesti izvedbi. Celjska tržnica je privabila 9 pivovarjev, pa tudi za jedačo je bilo poskrbljeno.

Klub študentov občine Celje skupaj z MCC Kavarno in Mestno tržnico Celje je v soboto, 4. julija, že šestič po vrsti priredil Knežjo tržnico piva. Devet pivovarjev je svoja kraft piva na odlični lokaciji Mestne tržnice ponudilo žejnim obiskovalcem. Ne samo proti žeji, borili smo se tudi proti lakoti.

Knežja tržnica piva

Začetek festivala piva sega v leto 2017. Takrat so v Mladinskem centru Celje priredili prvi Knežji festival piva, kjer je svoje zvarke predstavilo 10 pivovarjev. Ker je bil s strani obiskovalcev festival dobro sprejet, je v letih 2018 in 2019 dobil novo, večjo lokacijo na Glavnem trgu.

Knežja tržnica piva 2022

Z letom 2020 je festival dobil še tretjo lokacijo, ki je stalna tretje leto zapored. Pivoljube je sprejela celjska tržnica in s tem se je posodobilo tudi ime v Knežjo tržnico piva.

Letos so pivo točili Green Gold Brewing iz Šempetra v Savinjski dolini in celjska Fabrika piva, ki na tržnici sodelujeta že vsa leta. Poleg omenjenih so se proti suhim grlom borili Clef Brewery iz Arje vasi, Protagonist Beer iz Celja, Time Brewery iz Radelj ob Dravi in Skubeer Brewing iz Šoštanja, kamniški Barut Brewing & Blending, Old Franz Brewery iz Poljčan ter Karakter iz Brezna.

Pivovarji so bili zadovoljni z obiskom, obiskovalci pa s pivom. Za lačne trebuhe je skrbel Jože Čopar iz Ribarnice. Tudi za sladkosnede je bilo poskrbljeno, saj so VAFL. pripravili vaflje, za glasbo so skrbeli DJ-i, tako da je festival dobil tudi plesno noto. Festival je zagotovo popestritev dogajanja v Celju. Glede na veliko odzivnost piva željne celjske publike vemo, da ima Knežja tržnica piva svetlo prihodnost.


Fotogalerija:

 

DejC