Knežja tržnica piva 2020: Pivo teklo v potokih (foto)

07. 09. 2020 06:22

Knežja tržnica piva je zaživela v svoji četrti izvedbi. Celjska tržnica je privabila 9 pivovarjev, za jedačo so skrbeli trije ponudniki burgerjev.

Piva in burgerjev ni zmanjkalo. Foto: DejC

Kljub nepredvidljivi situaciji na zdravstvenem področju je Klub študentov občine Celje skupaj z MCC Kavarno in TIC Celje v soboto, 5. septembra, četrtič po vrsti priredil Knežjo tržnico piva. Devet pivovarjev je svoja kraft piva na odlični lokaciji Mestne tržnice Celje ponudilo žejnim obiskovalcem. Ne samo proti žeji, borili smo se tudi proti lakoti, za kar so poskrbeli trije štanti z burgerji.

Knežja tržnica piva

Začetek festivala piva sega v leto 2017. Takrat so v Mladinskem centru Celje priredili prvi Knežji festival piva, kjer je svoje zvarke predstavilo 10 pivovarjev. Ker je bil s strani obiskovalcev in ponudnikov festival dobro sprejet, je v letih 2018 in 2019 dobil novo, večjo lokacijo na Glavnem trgu.

Knežja tržnica piva 2020

Pivoljubi so prišli na svoj račun. Foto: DejC

Z letom 2020 pa je festival dobil še tretjo lokacijo. Pivoljube je sprejela celjska tržnica in s tem se je posodobilo tudi ime v Knežjo tržnico piva. Na njej so pivo točili Green Gold Brewing iz Šempetra v Savinjski dolini in celjska Fabrika piva, ki na tržnici sodelujeta že vsa leta. Clef Brewery iz Arje vasi, Protagonist Beer iz Celja, Time Brewery iz Radelj ob Dravi in Skubeer Brewing iz Šoštanja so svoje izdelke predstavili že lani, medtem ko so se kamniški Barut Brewing & Blending vrnili po enoletni odsotnosti. Novinca na letošnjem festivalu sta PuBa Beer, ki svoj izdelek varijo v Arji vasi ter Pivovarna Bevog iz Avstrije, ki ima sedež streljaj od Gornje Radgone.

Pivovarji so bili zadovoljni z obiskom, obiskovalci pa s pivom. Za lačne trebuhe so burgerje pekli D’burger, Punkt in Šentburger. Tudi za sladkosnede je bilo poskrbljeno, saj so VAFL. pripravili vaflje, za glasbo so skrbeli DJ-i. Festival so izpeljali kljub vsem restrikcijam in tako zelo popestrili dogajanje v Celju. Glede na veliko odzivnost piva željne celjske publike vemo, da ima Knežja tržnica piva svetlo prihodnost.

Fotogalerija:

DejC

Oznake: , , ,
Vam je članek zanimiv? Delite ga s prijatelji:
X
191 queries in 3,230 seconds.