Koala Voice in Lumberjack navdušili poln Muzejski trg (foto, video)


Koala Voice in Lumberjack so na čudovit poletni večer napolnili celjski Muzejski trg. Čudovita kulisa pročelij pa je dala posebno noto kitarskim rifom.

Sound of Europe je navdušil obiskovalce in obiskovalke. Foto: DejC

Pod okriljem Informacijske točke EUROPE DIRECT Savinjska, Celjskega mladinskega centra in Kluba študentov občine Celje se je v petek, 2. julija, zgodil težko pričakovani koncert SOUND OF EUROPE. Dogodek, ki ga je delno financirala EU, je na Muzejski trg, kljub trenutnim omejitvam, privabil lepo število obiskovalcev. Ti so uživali tako v odlični glasbi prekaljenih Koala Voice in Lumberjack, kot ob “jurčkih”, iz katerih so nam, že po skoraj pozabljenem običaju, stregli razne napitke.

Lumberjack. Foto: DejC

Lumberjack

Najprej so na oder stopili mladci iz Dobrepoljske doline, ki slišijo na ime Lumberjack. Ti so s svojim energičnim nastopom, rokovskim slogom in spevno glasbo, dodobra razgreli že tako razgreto občinstvo. Širši slovenski javnosti so se pobliže predstavili na EMI 2019 s skladbo “Lepote dna”, sicer pa so korenine skupine pognale že leta 2012, ko so imeli tudi krstni nastop.

Koala Voice. Foto: DejC

Koala Voice

Zasavska skupina Koala Voice je že dobro poznana tako slovenski kot publiki izven naših meja. So zmagovalci prve izvedbe Špil lige (natečaj Kina Šiška je prva liga dijaških bendov) leta 2014, katerih začetki segajo v leto 2010. Letos je izšla že njihova četrta plata naslovljena Plata. Njihov prepoznaven zvok, ki meša disco in indie rock, je zelo zasvojljiv in težko vas pusti ravnodušne. S svojimi superhiti “Go Disco, Go”, “Sierra” in “Ker tu je vse tako lepo”, če omenim samo tri, nas na svojih koncertih zasanjajo, zbudijo in razmigajo.

Pa naj še kdo reče, da v Celju ne dogaja!?!

 

DejC

Koala Voice:

Lumberjack:

Fotogalerija: