Koncert Bajage in Instruktorjev na Špici (foto, video)

24. 06. 2014 10:41
Nepozabna zabava na Špici.
Nepozabna zabava na Špici.
Celjska zasedba Gramofon.
Celjska zasedba Gramofon.

Kresna noč velja za najbolj magično noč v letu, njeno moč pa so lahko letos začutili tudi obiskovalci Špice v Celju v soboto zvečer.  Obiskali so jo namreč številni ljubitelji dobre rock glasbe, sej je tam potekal nepozaben koncert Bajage i Instruktorjev.

Sprva so oder na Špici zasedli Kosta & Kitarzani. Gre za znano celjsko zasedbo, ki jo sestavljajo Brane Mihajlovič – Kosta, Mitja Korber, Jani Košir, Robi Vinko in Ivo Peperko – Junior. Kosta je sicer dvakratni dobitnik “Golden Slide Awarda” na festivalih v Nemčiji (Sullingen), sedem let zapored pa je nastopal na največjem evropskem resofoničnem festivalu: Dobrofest Trnava. Znan je po originalnem in prepoznavnem slogu igranja, ki ga je razvil skozi leta igranja in izdelovanja kitar. Vse t oskupaj botruje edinstvenemu igranju in ustvarjanju zvoka v živo, kar je na sobotnem koncertu dokazal tudi s svojimi Kitarzani.

Tudi za njimi so oder zavzeli celjski umetniki. Gre za prekaljen celjski tričlanski kvartet s petim elementom sozvočja – Gramofon, ki ga sestavljajo Bojan Stopar, Grega Severnik, Sergej Steblovnik in Dare Gozdnikar. Gromoglasni fonogram se prebuja. Prasketa skozi nasičen zrak. Ga reže na fotone zvočnosti. In mu daje nadzvočnost. Zato ne preseeča, da strnjen duel kitarskih gromov, presekan z udrihajočimi ritmičnimi strelami ter zasut z nalivom liričnosti, navdušuje na vsakeem srečanju. Isto velja tudi za sobotni koncert, kjer je zasedba Gramofon obiskovalce odlično ogrela za Bajago i Instruktore.

Razigranost Bajage i Instruktorjev na odru.
Razigranost Bajage i Instruktorjev na odru.
Bajaga i Instruktori
Bajaga i Instruktori

Nato pa je napočil trenutek, na katerega so čakali prav vsi obiskovalci. Oder je odela tema, ob prvih znakih svetlobe pa so se že pojavili obrazi Bajage i Instruktorjev. Priljubljena srbska zasedba, katerega začetki segajo v leto 1984, ko je eno izmed najbolj priljubljenih in uspešnih jugoslovanskih skupin ustanovil  Momčilo Bajagić “Bajaga”. Za edinstven zvok in energijo zasedbe pa z njim na odru delujejo tudi Instruktori v sestavi Žika Milenković (kitara, vokal), Saša Lokner (klaviature), Miroslav Cvetković (kitara), Čeda Macura (bobni) in Marko Nježić (kitara). Letošnje leto je za Bajago i Instruktore še posebej vznemirljivo, saj praznujejo 30. obletnico delovanja. Po tridesetih letih pa še vedno ustvarjajo glasbo in na odru ustvarijo neverjetno energijo, zaradi česar ne preseneča dejstvo, da so tudi na Špico privabili visoko število obiskovalcev prav vseh generacij. Izvedli so številne uspešnice, kot so Lepa Janja, Plavi safir, Verujem, ne verujem, Ti se ljubiš na tako dobar način, 220 u voltima, Tamara itd., ki so jih obiskovalci ves čas prepevali s skupino, medtem ko je pod odrom potekala nora zabava.

Če želite tudi sami začutiti energijo sobotnega koncerta, si oglejte spodnji videoposnetek, obiskovalci koncerta pa se lahko tudi poiščete na fotografijah v spodnji fotogaleriji.

 

[simpleviewer width=100% height=700 id=618]

F/T/V: Tina Ožvald

Naročite najcenejše vstopnice za glavni oder na Pivo in cvetje 2014 s top slovenskimi in tujimi bendi:

pivo-cvetje-polsi-klik

Oznake: , , , , ,
Vam je članek zanimiv? Delite ga s prijatelji:
X
201 queries in 3,340 seconds.