Koncert Break the Silence v Mladinskem centru Celje (foto, video)

20. 10. 2014 08:40

Photo32V petek, 17.10.  zvečer se je tresel cel Mladinski center, saj se je v njem odvijal že osmi metal koncert Break the Silence. Tokrat so nas nas na noge spravile skupine WeCreate, Splitting the Sky in Burn Fuse. 

Skrajni čas je že bil, da Celje ponovno odkrije svojo divjo stran. In za to so poskrbeli že izkušeni metalci, ki so nas s svojo glasbo spravili celo do norega tekanja po dvorani. Na srečo pa so po zvezdniško na oder zamujali samo 45 minut.

Prva se nam je predstavila hrvaška skupina WeCreate z Danielom kot vokalistom, Lukom in Fiom na kitarah, Ivanom na bas kitari in Jeffreyem na bobnih. Skupina je nastala leta 2011, vendar se je kot v vseh znanih skupinah njena zasedba do danes že malo spremenila. Svoj prvi kratek demo album so posneli leta 2012, z naslovom Get Out Alive, na katerem so bile samo tri pesmi. Vse njihove pesmi pa pišejo sami.

Photo5

 

Photo27

Njej je sledila skupina Splitting the Sky, ki prihaja iz Maribora. Skupaj so že od leta 2012, svoj pot pa so pričeli s pesmijo Give Me Your Hand, vendar so nadaljevali s pisanjem bolj udarnih komadov. Zdaj pa morajo samo še izpiliti svoje pesmi, saj se pripravljajo, da bodo svoje talente pokazali tudi širši publiki.

Zadnja, a nič manj pomembna, pa je na oder prišla naša lokalna Celjska skupina, Burn Fuse. Z Gašperjem kot glavnim vokalistom, Jakom in Jernejem na kitarah, Miho na bas kitari in Klemenom na bobnih so pričarali odličen zaključek večera. Skupina je nastala leta 2010, svoj prvi (in za enkrat še edini) album pa so izdali leta 2012. Njihovi nastopi pa so res divji in polni energije.

Za vse, ki so vam te stvari pri srcu in bi radi sprostili energijo v “domačem” okolju, priporočamo, da obiščete kakšen Break the Silence, prav tako pa vabljenji k ogledu galerije in video posnetka.

[simpleviewer width=100% height=700 id=687]

 

Vam je članek zanimiv? Delite ga s prijatelji:
X
188 queries in 0,977 seconds.