Koncert Jožeta Kastelica – Kastela na Špici v Celju (foto in video)

17. 03. 2015 21:28

koncert_kastelo_1V petek, 13. marca, je na Špici v Celju nastopil priznani celjski glasbenik Jože Kastelic – Kastelo, poleg njega pa so nastopile glasbene gostje, presenečenje večera. Priljubljen glasbenik Kastelo je na koncertu, ki je trajal debeli dve uri, predstavil svoje avtorske skladbe kot tudi domače in svetovne glasbene uspešnice.

Pred koncertom so kot uvod v glasbeni večer po Savinji spustili osvetljene gregorjeve ladjice. Organizator koncerta je goste počastil s sladkimi dobrotami, saj so se prav vsi lahko posladkali z vrhunskimi slaščicami slaščičarne Hvastija. Slednje in brezplačni vstop na koncert je bilo darilo organizatorja ob slovenskem prazniku zaljubljenih – gregorjevem.

Celjski glasbenik Jože Kastelic – Kastelo je tokrat nastopil z odličnim kitarskim improvizatorjem Alešem Bednjičkijem, s katerim je Kastelo deloval v skupini Deseti brat. Številni se namreč Kastela kot soustanovitelja, pevca in ritem kitarista spominjajo prav iz omenjene skupine. Že desetletje in pol pa deluje kot solo ustvarjalec, s čimer ima več umetniške svobode. Svoj prvi album z naslovom Naj te jutro prebudi je Kastelo posnel že daljnega leta 2003 (najbolj odmevne pesmi iz albuma so Vse kar ljubim in Pozabi, ko si šla).

Gostje večera so bile članice vokalne skupine ČeBelle.
Gostje večera so bile članice vokalne skupine ČeBelle.

Od začetkov samostojne poti je posnel še nekaj singlov (Zdaj vem zakaj in Beli prah) z različnimi producenti in studijskimi glasbeniki, precej je nastopal s spremljevalnim bendom, kot solist, pevec in kitarist. Zaradi službenih in študijskih obveznosti je bil nekaj let manj aktiven.

Gostje večera so bile članice vokalne skupine ČeBelle, s katerimi je Kastelo med drugim zapel hit Dan ljubezni.

Vabljeni, da v spodnjem video posnetku prisluhnete pesmim, ki jih je md drugimi Kastelo odigral minuli petek v Pizzeriji in kavarni Špica. Vabljeni tudi k ogledu galerije fotografij, posnetih na koncertu.

[simpleviewer width=100% height=700 id=783]

v/t/f: eH

herreros-klik

Vam je članek zanimiv? Delite ga s prijatelji:
X
189 queries in 0,788 seconds.