Koncert Mi2 Cvetličarna 2012 (video)

08. 12. 2012 11:15

Ugasnile so se luči, množica je začela navdušeno ploskati in kričati, na oder ljubljanske Cvetličarne pa je stopila slovenska rock zasedba Mi2. Na sredinem koncertu, trajajočem dobri dve uri, so “Dečki iz Sotle” popolnoma obnoreli svojo publiko ter ustvarili tako pozitivno atmosfero, kot uspe le malokateri skupini na slovenskih tleh. Popolnoma razprodana Cvetličarna je namreč pokala po šivih, ko so oboževalci poskakovali ob ritmih priljubljene štajerske zasedbe.

Minulo sredo so v prestolnici ravno Štajerci poskrbeli za nepozabno zabavo, saj so tekom koncerta nanizali marsikatero uspešnico, kot so Sveta Margareta, Zbudi me za 1. maj, Odhajaš, Pa si šla, Brigita z ulice maršala Tita, Oda gudeki, Štajersko nebo, manjkala pa ni niti nepozabna Pojdi z menoj v toplice. Poleg tega so v svoj repertoar vključili tudi nekaj pesmi, ki jih sicer ne predvajajo na koncertih, kar je v intimnem ambientu Cvetličarne le še bolj prispevalo k intimni povezavi med skupino in občinstvom.

Skupina Mi2 pa ni presenetila le publike z odličnim izborom pesmi, marveč tudi svojega kitarista Egona Hermana – Srajco, ki je ravno na dan koncerta praznoval rojstni dan, tako da so ga ostali člani zasedbe kar ne odru presenetili s kosom torte. Vokalist Tone Kregar – Tonč, kitarista Jerner Dirnbek – Dimek in Egon Herman – Srajca, baskitarist Robert Novak – Flika ter Igor Peter Orač – Mali na bobnih so tako iz vseh vidikov poskrbeli za nepozaben večer.

Koncert so – po tem, ko jih je publika dvakrat poklicala nazaj na oder – zaključili z obljubo, da se prihodnje leto zopet vrnejo v Cvetličarno, do takrat pa bodo le za kratek čas zmanjšali število nastopov, saj se bodo zaprli v studio in svoje oboževalce predvidoma ob koncu naslednjega leta presenetili z novim studijskim albumom. Za skupino namreč mineva njihovo najuspešnejše leto do sedaj, v katerem so izvedli 45 koncertov, na katerih so obnoreli več kot 50.000 ljubiteljev njihove glasbe. Preteklo koncertno leto so tako zaključili z izvrstnim koncertom, na katerem so zopet dokazali, da so po sedemnajstih letih glasbenega delovanja še boljši, kod kadarkoli do sedaj.

F/T/V: Tina Ožvald

Oznake: , , , , , , ,
Vam je članek zanimiv? Delite ga s prijatelji:
X
190 queries in 0,637 seconds.