Miklavževanje 2018 v Celju: Miklavž razveseljeval otroke z darili (foto)

06. 12. 2018 06:31

Današnji dan bo številnim otrokom ostal v lepem spominu, saj je knežje mesto obiskal prvi od treh decembrskih dobrih mož – Miklavž. V popoldanskih urah je Krekov trg, poln pričakovanja, kar pokal po šivih, saj je številne obiskovalce pritegnilo Miklaževanje 2018.

Otroci so se lahko na Krekovem trgu najprej zabavali z Alenko Kolman, ki jih je popeljala v čudežni svet glasbe. Nato pa je rožljanje parkljev napovedalo prihod Miklavža, ki je celjske otroke obdaril s simboličnimi darili.

Prav zaradi tega so radovedni obrazki pogledovali izpod kap in kapuc ter se spraševali, če so bili dovolj pridni. Vendar pa Miklavž na nikogar ni pozabil in je obdaril prav vsakogar z darili, ki jih je omogočil City Center Celje.

miklavzevanje-12

Miklavž ali sveti Nikolaj je sicer bil nekoč krščanski škof in svetnik, ki se je rodil v 3. stoletju n. št. na ozemlju današnje Turčije. Najbolj znan je bil po svoji dobroti in darežljivosti. To je dokazal tudi tokrat na Krekovem trgu, kjer je obiskovalcem zaželel prijetne praznike in jim z veseljem podal roko.

Nekaj utrinkov z Miklavževanja smo ujeli tudi v spodnji fotogaleriji. Vabljeni k ogledu.

T. O.

Oznake: , ,
Vam je članek zanimiv? Delite ga s prijatelji:
X
228 queries in 7,473 seconds.