Noč čarovnic v Termalnem centru Laško – Halloween Sparty (foto in video)

03. 11. 2013 10:39

Zadnjo oktobrsko noč so po svetu in pri nas zaznamovala številna čarovniška rajanja, ob mraku so zažarele sveče v izrezljanih bučah, potekala je noč čarovnic ali All Hallows’ Evening (tudi All Hallows’ Eve), uveljavljena predvsem v angleško govorečem svetu, ki pa je v zadnjem desetletju tudi pri nas priložnost za zabavo.

Številni so noč čarovnic, ki po prepričanju nekaterih etnologov z našimi tradicijami nima nobene zveze, izkoristili za zabavo. Slovenski etnolog Janez Bogataj o noči čarovnic pojasnjuje, da praznik sicer izvira iz starih keltskih tradicij, ki so kasneje prišli z naseljenci v Ameriko, kjer so dobili marketinško vsebino in se v takšni obliki vrnili v Evropo. Vsekakor smo si lahko enotni, da se je praznik tudi pri nas, kljub malce drugačni vsebini, dodobra uveljavil.

Noč z 31. oktobra na 1. november je torej pri nas vse bolj uveljavljena kot noč čarovnic, noč za zabavo in sprostitev, tudi v čarovniških kostumih. Po Sloveniji že vrsto let noč čarovnic oz. Halloween, v prevodu “večer vseh svetih” oziroma “večer pred vsemi svetimi“, obeležujejo po večjih krajih, med katerimi lahko izpostavimo Dvorec Rakičan na Goričkem, grad Žužemberk in Pustolovski park Geoss, letos pa so tudi v Laškem prvič organizirali Halloween Sparty, katerega smo obiskali tudi mi.

Halloween Sparty v Laškem se je pričel kmalu po 20. uri, ko so po čarobnem napitku dobrodošlice v čarobni vodi Thermane Laško ob glasbi DJ Kukyja zaplavale prve čarovnice in zombiji. Organizatorji so za obiskovalce pripravili magic karaoke, kjer so iskali najbolj originalen in zabaven nastop, tri najboljše so nagradili. Pripravili so tudi dark painting za tiste, ki niso prišli poslikani, izbrali in nagradili pa so seveda najzanimivejše in najstrašnejše maske. Nagrade, ki so jih pripravili, so bile praktične in so vključevale masaže, kopanje in obisk savne. Za animacijo je skrbela odlična Orna Kunst.

Vabljeni k ogledu galerije fotografij, ki smo jih posneli na Halloween Sparty v Laškem, v spodnjem video posnetku pa si lahko ogledate in prisluhnete insertom magic karaok, v katerih so se pomerile štiri obiskovalke.

[simpleviewer width=100% height=700 id=453]

eH

Oznake: , , , , , ,
Vam je članek zanimiv? Delite ga s prijatelji:
X
179 queries in 0,836 seconds.