Novi singel skupine Mi2: Hči vaškega učitelja

20. 12. 2013 10:07

mi2_1Mi2 so ob koncu leta pripravili nov singel Hči vaškega učitelja. Že tretja skladba, ki napoveduje sedmo studijsko ploščo, je prvi primer »morilske balade« v diskografiji enega ustvarjalno najbolj plodovitih rock bendov pri nas.

»Murder ballad« ali prevedeno »morilske balade« so poseben podžanr balad, ki ga pri nas ne slišimo pogosto in so zato skoraj neznane. Od tujih izvajalcev se jim je v preteklosti posvečal zlasti Nick Cave.Ob vseh baladnih značilnostih, ki so jim Mi2-jevci dodali svoj prepoznavni pečat, Hči vaškega učitelja prinaša na še dosedaj neslišan način zgodbo o življenju in smrti.

Močna subtilna narativnost besedila pevca skupine Toneta Kregarja je podkrepljena s tipično Mi2-jevsko glasbo kitarista Egona Hermana, aranžma pa je delo vseh članov zasedbe. Skladba je tretji singel s prihajajočega albuma, po tem ko so letos že predstavili dve skladbi – Še en dan ter Vstati in obstati.

Hči vaškega učitelja prihaja na radijske postaje in koncertne odre v času, ko Mi2-jevci (Tone Kregar – Tonč, Jernej Dirnbek – Dimek, Egon Herman – Srajca, Robert Novak – Flik in Igor Peter Orač – Mali) zaključujejo še eno uspešno leto. Po tem ko so lani zabeležili največ koncertov med slovenskimi rock bendi, se bo letošnja številka ustavila pri 30.

Konec tega tedna bodo v soboto v Laškem nastopili skupaj z Gibonnijem, svoj zadnji špil v letošnjem letu pa bodo odigrali 30. decembra na trgu Leona Štuklja v Mariboru. V začetku novega leta bodo za skladbo izdali tudi videospot in nadaljevali s pripravami na izid svojega skupno osmega oziroma sedmega studijskega albuma.

Skladbo lahko poslušate v spodnjem videu.

mi2_2

Foto: dostop.si

Vam je članek zanimiv? Delite ga s prijatelji:
X
188 queries in 0,942 seconds.