Koncert Magnifica v hali Golovec Celje 2018 (foto, video)

20. 05. 2018 18:38

V soboto, malo po deveti uri zvečer, je na oder dvorane Golovec stopil vedno popularni Magnifico. Množica ga je bučno pozdravila. Na koncertu ni le zapel le večine svojih najpopularnejših komadov, ampak je množico tudi zabaval s svojimi duhovitimi pripombami …

Magnifico je mož brez dlake na jeziku. Že v uvodnem pozdravu je pokazal, da se je pozanimal o pivski, gejevski in drugih statistikah našega knežjega mesta. Kasneje je priznal še, da od malih nog trpi zaradi čefuritisa in da mu tablete ne pomagajo.

magnifico-55
Magnifico je zabaval tako z glasbo kot s svojimi ‘osebnimi izpovedmi’.
magnifico-72
Kot samostojni glasbenik deluje že od začetka 90-ih let.

Na koncertu z disco-balkan ritmi pač ni bilo nič pri miru, od začetka pa do konca je vse migalo. Slišali smo znane Ubiću te ja, Tivoli, Gospod težko sem poniženCici Mici, Hir aj kam hir aj go, Magnifico je peder, In ko enkrat bom umrlSilvija, Kuku Lele, Kdo je čefur in druge, refren pesmi Lahko ti podarim samo ljubezen pa je enkrat odpela tudi publika sama.

Ob koncu so ga glasni kriki in žvižgi ponovno priklicali na oder. Zapel je tudi umirjeno Pastirče mlado, potem pa še drugič Evo me narode, pri kateri so morali vsi počepniti in na njegov znak skočiti v zrak. Da, Magnifico zna.

V naših koncih je bil nazadnje letos marca, prispevek o njegovem koncertu v športni dvorani v Podčertku si lahko ogledate tukaj.

Pevec, glasbenik in avtor besedil

Njegovo pravo ime je Robert Pešut. Rodil se je v prestolnici leta 1965. Sin Slovenke in Srba je začel glasbeno kariero s skupino U’redu, samostojno pot pa je ubral leta 1993. Izdal je 8 avtorskih plošč in 3 filmske albume. Njegov zadnji večji koncert v ljubljanskih Stožicah, kamor ga je prišlo poslušat kar 12.000 ljudi, je bil razprodan.

magnifico-61
Z njim smo peli Lahko ti podarim samo ljubezen.

Magnifico je odličen pevec, glasbenik in tekstopisec. Je avtor besedila pesmi Lahko ti podarim samo ljubezen, s katero je skupina Sestre zastopala Slovenijo na Evroviziji leta 2002.

Njegov vpliv se močno opazi v slovenski glasbi in kulturi nasploh. Nastopil je tudi v 4 slovenskih in 1 srbskem filmu. Na Eventimu so zapisali: »Dal nam je 24000 poljubov, nam predstavil Silvijo, razbijal stereotipe, seznanil nas je s čefurji, pedri in ostalimi manjšinami, naučil nas je Marš na Drino in nam podaril samo ljubezen. Ko je zapel Hir aj kam hir aj go, se mu je zgodil export-import, potem pa še šarlatanska Tivoli in Cici Mici

Vabljeni k ogledu bogate fotogalerije in video prispevka, na katerem smo ujeli kar nekaj njegovih uspešnic.

T. Ž.

Video:

Fotografije:

E. B.

Oznake: , ,
Vam je članek zanimiv? Delite ga s prijatelji:
X
317 queries in 3,018 seconds.