Odvil se je festival Rock The City Celje 2017 (foto, video)

06. 03. 2017 07:12

Minuli konec tedna se je v Celju odvil dvodnevni glasbeni festival celjskih in okoliških alternativnih skupin. Celjski dom je že v petek postregel z desetimi skupinami, ki so obiskovalcem prinesli obljubljeno dozo težkih riffov ter zagotovo dosegli pričakovanja obiskovalcev. Sobota je sicer postregla s skupino manj, a zato ni bila nič manj udarna kot petkov večer.

S projektom Rock The City so organizatorji skušali povezati vse aspekte alternativne glasbene scene, kar jim je odlično uspelo, s tem pa so tudi potrdili, da je tovrstna scena v Celju prisotna v večjem obsegu, kot je to videti. Prav zahvaljujoč festivalu so nekatere skupine dobile možnost za predstavitev. Žanrsko bogat izbor izvajalcev je zajemal vse od klasičnega/alternativnega/pop/punk rocka, do metala in metal cora. 

rock_the_city_2017_2

Festival se je pričel v petek zvečer, ko je na oder stopila prva skupina, poimenovana Never Been Done. Za njimi so nastopili še Rdeči Alarm, Jam Fuzz, Flyspoon, Mental Strike, Burn Fuse, Gromofon, Trash Candy, Kronika, prvi večer so zaključili Multiball. 

Vabljeni, da prisluhnete insertom nekaterih nastopajočih v petkovem večeru:

 

Sobotni del festivala pa so pričeli Wings Of Perdition, za njimi so nastopili Slovinjen, nato pa še Marvin, Tidal Waves, Human Magnet, Radiostorm, Stranci, Morywa, letošnji festival pa so zaključili Spotless Minds.

Festival Rock The City je postregel s širokim spektrom žanrskih bandov, ki ustvarjajo v Celju in okolici in so zagotovo tisti, ki alter sceno držijo pri življenju. Organizatorji so ves čas s švicarsko natančnostjo skrbeli za časovnico oz. nemoten potek festivala, poleg tega pa so poskrbeli za tiste, ki tovrstnih dogodkov ne morejo spremljati brez nekaterih razvad (za zunanjo površino za kajenje, za chill out cono za zabavo med premori, hrano in pijačo).

rock_the_city_2017_1

Seveda pa si v prihodnje želijo, da na festival, ki ponuja edinstven vpogled v delo glasbenikov, ki se trudijo z ustvarjanjem drugačne, alternativne avtorske glasbe, privabijo večje število mladih obiskovalcev, vse od srednješolcev in študentov, ki jih tokrat skorajda ni bilo opaziti. 

Vabljeni k ogledu fotografij, ki smo jih posneli v petkovem večeru.

[ngg_images source=”galleries” container_ids=”509″ display_type=”photocrati-nextgen_basic_thumbnails” override_thumbnail_settings=”1″ thumbnail_width=”170″ thumbnail_height=”120″ thumbnail_crop=”1″ images_per_page=”12″ number_of_columns=”4″ ajax_pagination=”1″ show_all_in_lightbox=”0″ use_imagebrowser_effect=”0″ show_slideshow_link=”0″ slideshow_link_text=”[Show slideshow]” ngg_triggers_display=”never” ngg_proofing_display=”0″ is_ecommerce_enabled=”1″ order_by=”filename” order_direction=”ASC” returns=”included” maximum_entity_count=”500″] 

graso-polsi-klik

Oznake: , ,
Vam je članek zanimiv? Delite ga s prijatelji:
X
143 queries in 0,741 seconds.