Pivo in cvetje 2018, petkov večer: prijetno, glasno, zabavno, za vrhunec Mi2 (foto, video)

14. 07. 2018 17:18

Pivo in cvetje se letos vrača v svoji brezplačni obliki. To ni okrnilo bogate glasbene ponudbe, niti kulinarične ponudbe, ki je te dni na voljo v Laškem.

 Janja Urankar Berčon, direktorica STIK-a: “Festival ima dušo. Domačini s prireditvijo ži-vimo že več desetletij, kar obiskovalci čutijo. Dogodek je skupek trdega dela, potrpljenja in pozitivne energije množice ljudi. Ljudi, ki skozi celo leto pleskajo hiše, sadijo cvetje, pri-pravljajo program in se po potrebi za štiri dni prelevijo še v lokalnega turističnega vodiča.”

A ne gre le za pivo, cvetje, glasbo in kulinariko.Tudi letos so pripravili razsatvi ročnih del Društva invalidov Laško ter Pivski krigl – razstavo glinenih vrčkov za pivo. Svoja vrata je odprla tudi Pivovarna Laško, kjer so obiskovalci lahko tudi preizkusili pivo “pri izvoru”.

O(b)stanite v cvetju v Mavrični deželi

pivoincvetje2018-2Leta 1963 je mlado Hortikulturno društvo pod vodstvom Ivana Vodovnika pripravilo imenitno razstavo cvetja. Iz tega se je porodila ideja o prireditvi – prazniku sprva Cvetja in piva. Prva prireditve je bila leta 1964 in se je imenovala »Praznik cvetja in piva«. Sprememba imena je bila sčasoma upravičena, saj je pivovarna nosila glavno breme organizacije in stroškov. Hortikulturno društvo Laško tako že od leta 1964 skrbi za cvetoči del prireditve Pivo & Cvetje. V Mavrični deželi pa so poskrbeli za animacijo najmlajših.

Ljubezen večna vstvarila vse

Ko so bile kmečke hčere godne za možitev, snubcev ni manjkalo. Če je bilo dekle zalo, pa še bogato, so imeli domači veliko dela s snubci. In ko je le enkrat padla odločitev, da se bosta mlada vzela, je završalo po vsej vasi… Članice in člani KD Trobni Dol, Strelskega društva Mala Breza, KD Šmiklavž ter Konjerejskega društva Vrh nad Laškim s posamezniki iz drugih društev pripravljajo prikaz dogajanja na nevestinem domu.

pivoincvetje2018-4
Zaživeli Malt, Jubilejnik, Laščan in Zlatorog

pivoincvetje2018-3Na Pivu in cveju nam vsako leto pripravijo dodobra uveljavljene odre, organizatorji medse povabijo domače in tuje glasbene izvajelce. Malo šolsko dvorišče je zaživelo pod glasbo Jaxxssona, Alexa Ranerra in Mika Valeja. Ina Shai je otvorila oder Jubilejnik, kjer je nastopil tudi Isaac Palma, ki je navdušil množico obiskovalcev, z njimi je tudi prepeval. Na Jubilejniku je občinstvo navdušil še Petar Grašo, za zaključek pa so poskrbeli Balkan Boys. 

Grajsko dvorišče je bilo letos rezervirano za narodno-zabavno glasbo, kjer so tokrat nastopili Kvintet Dori. Oder zlatorog pa je poskrbel za rockerje – tu so nastopili MRFY, King Foo, Phil Campbell & The Bastard Sons ter Mi2jevci.

Janja Urankar Berčo: Že dolgo uspešno držimo vzporednico z glasbenim dogajanjem, ki je prav tako raznolik in namenjen obiskovalcem različnih okusov. V Laškem ponujamo izjemno doživetje in to je skrivnost, da se gostje vračajo. Dodana vrednost festivala pa je, da je namenjen vsem generacijam.

Kako je bilo lahko preverite v fotogaleriji in video insekih.

Evelin Brodnik

Oznake: , ,
Vam je članek zanimiv? Delite ga s prijatelji:
X
320 queries in 3,557 seconds.