Pivo in cvetje v Laškem – sobotno dogajanje (foto, video)

16. 07. 2017 20:03

Sobota je minila v odličnem vzdušju, saj kot vsako leto ta dan pomeni vrhunec tradicionalnega festivala Pivo in cvetje. Včeraj je namreč potekal zadnji dan, ki je obiskovalcem ponujal večerne zabave. Glasba različnih žanrov je odmevala s štirih glavnih odrov, vmes pa je slavnostno odjeknil tudi ognjemet.

Intervju novinarja Vala 202 s skupino Izzy and The Catastrophics.
Intervju novinarja Vala 202 s skupino Izzy and The Catastrophics.

Marsikdo že dobro pozna to tradicionalno prireditev, ki sicer traja od četrtka do nedelje. Na vsakem kotičku diši po okusni domači in tuji hrani, vsepovsod odmevajo glasbeni ritmi, pred mostom je postavljen lunapark za otroke in otroke po duši, najdejo se tudi druge oblike razvedrila. Seveda pa ne gre brez najboljše osvežilne pijače – Laškega piva.

Na poskok so vabili živahni Poskočni muzikanti.
Na poskok so vabili živahni Poskočni muzikanti.

 

 

 

 

 

 

Večerno nebo je razsvetlil tudi veličasten ognjemet.
Večerno nebo je razsvetlil tudi veličasten ognjemet.

LETOS PRVIČ VSTOPNINA ZA VSE OBISKOVALCE

Kljub temu, da so letos uvedli vstopnino v višini 15 €, ki je marsikoga negativno presenetila, pa ljudi vsekakor ni bilo malo. Obiskovalec Andrej Bučar je komentiral: »Vzdušje super, vstopnice kar drage, ko so bili Europe tri leta nazaj, je bilo petkrat več ljudi.« Več kot je kazala ura, več je bilo ljudi. Letos so organizatorji tudi malenkost bolj omejili gibanje obiskovalcev po mestu.

Publiko na Jubilejniku so razgreli Kingstoni.
Publiko na Jubilejniku so razgreli Kingstoni.

 

 

 

 

ŠTIRJE ODRI – ŠTIRI VRSTE GLASBE: ZABAVA ZA VSAKOGAR

Z najbolj znanega odra Zlatorog, ki se nahaja najbližje pivovarni, je tudi letos glasno odmevalo in znova je privabil mnogo ljubiteljeva rock-a. Od tujih glasbenikov so se predstavili Superhammers in Airbourne. Slednji veljajo za naslednike legendarnih AC/DC. Med domačimi izvajalci sta bili San Di Ego, ki velja za superskupino prekaljenih rokerjev, ter popularna domača skupina Big foot mama, ki je obenem zaključila rokovsko zabavo.

Oboževalci Big foot mame so uživali.
Oboževalci Big foot mame so neznansko uživali.

Na odru Jubilejnik so na plesišče vabili narodnozabavna skupina Poskočni muzikanti, britanska ikona Samantha Fox & Band in karizmatični Kingstoni. Tudi oboževalci elektronske glasbe niso bili prikrajšani, saj sta jih na odru Malt zabavala DJ Luxia in duet Secret Disco. Za malce drugačne ritme je poskrbel oder Special, na katerem se predstavili Marko Hatlak in Funtango, ki so nastopili še z gostom Iztokom Mlakarjem, skupina Hamo & Tribute 2 Love, španec Chiki Lora ter ameriška skupina s slovenskim bobnarjem Izzy and The Catastrophics, ki je svoj nastop začela z intervjujem za Val 202.

 

 

Spodaj si lahko ogledate nekaj video prispevkov in obsežno fotogalerijo, v katerih se z nekaj sreče morda najdete tudi vi!

flos-polsi-2017

Oznake: , , ,
Vam je članek zanimiv? Delite ga s prijatelji:
X
334 queries in 2,813 seconds.