Pogovor s klapami, ki bodo zapele v Celju: Slovenci nas imajo radi in zato smo srečni!


Pred velikim koncertom najboljših dalmatinskih klap, ki bo 26. decembra ob 20. uri v dvorani Golovec v Celju, smo se s fanti klap Maslina, Cambi in Bonaca pogovarjali o njihovem doživljanju svojih koncertov v Sloveniji in o tem, kaj pričakujejo od skupnega gala koncerta v Golovcu.

“Ja, Slovenci nas imajo radi in zaradi tega smo srečni,” pravi Branko Bubica Bubi iz klape Maslina. “Na naših koncertih velikokrat povem, da je Slovenija naša druga domovina, saj tukaj že štiri desetletja polnimo športne in koncertne dvorane. Svojo kariero smo celo začeli v Sloveniji, saj smo prvih 5 plošč snemali za RTV Ljubljana,” dodaja Bubi.

“Slovenska publika je čudo, tako nas nimajo radi niti v domovini. Še sam ne vem natančno, zakaj smo klape tukaj tako popularne, a mi uživamo in vsak naš nastop v Sloveniji nam je posebej pri srcu,” nam je zaupal Goran Gulin iz klape Bonaca.

Njuno navdušenje nad Slovenijo deli tudi tudi član klape Cambi Ante Nikolič, ki pravi, da so nastopi v Sloveniji vedno nekaj posebnega, prav zaradi te ljubezni ljudi do glasbe dalmatinskih klap. “dvorane so polne in ljudje so navdušeni. To se da doživeti le v Sloveniji.”

Klapa Cambi
Klapa Cambi

Predstavnike vseh treh klap smo povprašali, kakšna so njihova pričakovanja od koncerta v Celju in kaj posebnega bodo pripravili za celjsko publiko.

V Celju pričakujemo spektakel, polno dvorano ter publiko, ki bo prepevala z nami, je povedal Ante Nikolič. Goran Gulin pa nam je zaupal, da se je Bonaca naučila nekaj slovenskih pesmi, ki jih bodo zapeli ta večer, vrhunec njihovega nastopa pa bo verjetno pesem Oči boje levande, ki je med slovenskim občinstvom izjemno popularna.

“V Celju smo bili že velikokrat, zato nas občinstvo zelo dobro pozna. Izziv je, da se ne ponavljamo, obenem pa ne smemo izpustiti tiste naše pesmi, ki jih imajo ljudje najraje in pričakujejo, da jih bomo zapeli, ” pravi Branko Bubica in dodaja:  “Obljubljam vam, da bomo vse tri krape vam pričarale pravo božično in novoletno vzdušje.”

klapa-bonaca-n1
(Klapa Bonaca)

Bubi nam je še zaupal načrte klape Maslina tudi za v prihodnje:

“Želimo si med našimi poslušalci še naprej širiti ljubezen in mir. Ne bi si želel, da postanemo klapa, ki igra le za denar, ampak da naši nastopi še naprej izžarevajo polno emocij in empatije ter da na odru poslušalcem podarimo svoje srce in ljubezen.”

“Če nam bo zdravje služilo, se nas ne boste tako lahko rešili,” je še dodal Bubi in vsem Slovencem voščil srečen božič ter  novo leto.

“Pridružite se nam v Celju,” zaključuje.

(Klapa Maslina)
(Klapa Maslina)

 V NAGRADNI IGRI NA FACEBOOKU PODARJAMO 2 VSTOPNICI ZA KONCERT NAJBOLJŠIH DALMATINSKIH KLAP

Z nekaj sreče si boste lahko, v prijetni družbi v dvoje, koncert klap v Golovcu 26. 12.  ogledali brezplačno.

Vse kar morate storiti, piše na v tem zapisu na naši Facebook strani (klik!)