Poletno dogajanje na Mestni plaži Celje (foto)


Kulturni utrip Celja bo to poletje še posebej razgiban, izjema pa ni niti Mestna plaža. Gre za kotiček morja sredi mesta, ki je lociran v neposredni bližini lapidarja Pokrajinskega muzeja Celje in promenade ob Savinji. Mestna plaža že dve leti predstavlja priljubljeno lokacijo za zabavo in sprostitev, letos pa se lahko pohvali s posebej živahnim programom polnih presenečenj, ki bo navdušil obiskovalce vseh generacij.  Za zabavo najmlajših bodo redno skrbele lutke, ki so s predstavo »Kam pa kam, kozliček?« že navdušile obiskovalce Mestne plaže. Na ogled bodo tudi druge predstave znanih slovenskih lutkovnih gledališč, kot na primer Deček iz džungle, Glava dol, noge gor, Vrt podvodnega moža, O palčku, Zoopotnik, Dr. Mehurček, Začarani čajnik, Kako se kuha pravljica o Rdeči Kapici in Mojca Pokrajculja.

Starši bodo lahko v osvežujočem ambientu uživali ob hladnih napitkih, saj bodo redno organizirani tudi Cocktail partyji. Za zabavo za vso družino pa bodo organizatorji poskrbeli z občasnimi delavnicami, imenovanimi Ustvarjajmo in se igramo, kjer bodo na voljo turnir 4 v vrsto, delavnice ustvarjanja iz gline, mozaiki iz Hama perlic, risanje na steklo, izdelava lutk iz tekstila, družabne didaktične igre, ura pravljic, knjižnica pod drevesi, igre z loparji, hokej na travi, fuč, balinanje itd.. Na voljo bodo tudi bolj specifične delavnice, saj bo že 8. julija organizirana cirkuška delavnica, kjer bodo vsi obiskovalci Mestne plaže lahko prebudili klovna v sebi in se zabavali ob dobri glasbi. Prav tako bodo 26. junija potekale tudi medgeneracijske delavnice spoznavanja zahodno-afriških tolkal in ritmov, ki jih bo vodil Nino Šloser. 9. avgusta bo potekala tudi delavnica odlivanja mavričnih reliefov, kjer bodo obiskovalci pod mentorstvom Simona Macuha in Anfreje Džakušič v mehko glino vtisnili oblike stvari, ki jih bodo nabrali v okolici ali prinesli s seboj. Nekajkrat bo organizirana tudi prav posebna delavnica z naslovom Ustvarjalnice pod celjskim nebom, ki bodo vezane na vezane na spoznavanje Celja in različnih umetniških sklopov. Organizatorji bodo otroke preko zabavnih in didaktični zastavljenih igric na sproščen način ozaveščali o pomembni vloge lokalne kulture in naravne dediščine.

Od 1. do 8.  julija bo na Mestni plaži potekal Mednarodni festival uličnega gledališča v sodelovanju z Ano Monroe, kjer bodo nastopali inovativni ulični umetniki. V umetniško kožo pa se bodo lahko postavili tudi obiskovalci sami, saj bodo od  21. julija do 18. avgusta na Mestni plaži potekale brezplačne plesne delavnice, kjer bosta Polona in Branko Podergajs Siussi in Plesnega kluba Flamenco mimoidoče naučila osnovne korake angleškega valčka, foxtrota, disco foxa, cha cha cha, sambe in rumbe. Ljubitelji glasbe pa bodo lahko ob julijskih nočeh uživali na Evergreen partyjih ob nostalgičnih ritmih 60ih, 70ih in 80ih let. Poskrbljeno bo tudi za jutranje rekreativce, saj bo ob robu Mestne plaže letos deloval Športni kotiček, kjer bodo športniki vsako jutro med 7. in 9. uro prejeli brezplačen vitaminski napitek. Že minuli petek smo se lahko stari in mladi zabavali na delavnici Ustvarjajmo in se igramo ob 18. uri, ki ji je uro kasneje sledil še Cocktail party. Utrinke iz petkovega večera si lahko ogledate v spodnji fotogaleriji, sami pa ste vabljeni k številnim aktivnostim na Mestni plaži Celje. Na povezavi pa si lahko ogledate natančen program projekta Poletje v Celju 2012 (klik!).

[simpleviewer width=100% height=700 id=214]

F, T: Tina Ožvald