Pravljično Celje prižgalo luči tudi v december 2019 (foto, video)

01. 12. 2019 09:33

Pravljično Celje je v soboto prižgalo svoje luči. Privabilo je je veliko število otrok in njihovih staršev, ki so prepevali skupaj z Vilijem Resnikom.

prizig_luck_celje_2019_00
Prižig lučk v Celju z Vilijem Resnikom in pravljičnimi junaki. Foto: DejC

Pravljično Celje se je začelo z napovedjo prižiga lučk. Tako je na oder prišel Pažek Urh, ki je kar sam želel prižgati luči. Na srečo so ga zadržali, tako da je slavnostno priložnost dobil župan Celja, Bojan Šrot. Nekaj čez 17. uro se je razsvetlilo na Glavnem trgu in drugod po Celju. Največ zanimanja je požel pričetek božično-novoletnega sejma, saj je bilo okoli zvezde nekaj časa praktično neprehodno. Pažek Urh je skupaj z ostalimi pravljičnimi junaki zabaval otroke, starši pa so se greli pri šankih, kjer je najbolj v slast šlo tradicionalno kuhano vino.

Pravljično Celje odprl župan

Pred prižigom lučk, je nekaj spodbudnih besed svojim meščanom nameni župan Mestne občine Celje, Bojan Šrot:

Kako vesel, čaroben in prazničen bo december, seveda ni odvisno samo od okrasitve mesta, ampak od vas. Vzemite si čas zase, za svoje najdražje, za družino in prijatelje. Obiščite kakšnega sorodnika ali soseda, ki je mogoče osamljen. V teh prazničnih dneh so topel stisk roke, prijazna beseda in iskren pogled lahko najlepše darilo. Jaz vam želim, da bi ta praznični december preživeli lepo in si tudi po tem zapomnili to čudovito leto 2019.

Nato smo odštevali in župan je pritisnil na velik rdeč gumb, in s tem prižgal praznične luči. Dogajanje bo v Celju pestro tudi v prihodnjih dneh, o čemer bomo poročali na celje.info. Program si preberite s klikom na: PROGRAM.

Naj bo december res vesel!

Govor Bojana Šrota:

Vili Resnik je zapel za vse zbrane:

Fotogalerija:

Dejan Cvetanoski

Oznake: , ,
Vam je članek zanimiv? Delite ga s prijatelji:
X
265 queries in 4,962 seconds.