Pustni torek v Celju s pustno povorko (foto, video)

26. 02. 2020 08:08

Pustni torek v Celju je minil v znamenju mask, katere so se po mestnem jedru odpravile na povorko, ki se je zaključila z zabavo in podelitvijo nagrad.

pust_celje_2020_00
Zmagovalne skupinske maske. Foto: DejC

V Celju je pustni torek kljub kislemu vremenu privabil lepo število mask, tako individualnih kot skupinskih. Čeprav nam letošnja zima, vsaj do sedaj, ni postregla s kakšnim hudim mrazom, pa so maske kot kurenti odgnali vsaj dež, ki se je napovedoval skozi temne oblake. Kako izvirne so maske bile, pa se lahko prepričate tako v fotogaleriji kot v videu spodaj.

Najlepše pustno okrašeni gostinski lokali in trgovine

Pustni torek v Celju je bil sestavljen iz treh sklopov. V prvem je strokovna žirija v mestnem središču ocenjevala najlepše pustno okrašene gostinske lokale in trgovine. Komisija je določila, da si tretje mesto zasluži Pekarna Rolca, drugo mesto so namenili Cvetličarni Cokan, najbolje pa se je odrezala Krčma TamKoUčiri in si tako nadela laskavi naziv.

Zbor mask in povorka na pustni torek v Celju

pust_celje_2020_000
Zmagovalne otroške ter individualne in družinske maske. Foto: DejC

Ob 15. uri so se pred mestno hišo začele zbirati maškare, ki so se prijavile na tekmovanje za naj masko v treh kategorijah. Po dobre pol ure so, z godbeniki na čelu, krenili skozi mestno središče proti Krekovemu trgu. Na začelje povorke so se postavili kurenti in skrbeli, da nihče ni zašel s poti ter hrupno preganjali zimo.

Zmagovalne maske in zabava

Na Krekovem trgu je povorko pričakala skupina Malibu in pustno rajanje se je zares začelo. Seveda ni šlo brez razglasitve najboljših pustnih mask. Med otroškimi so drugo mesto podelili Bleščečim ribicam, zmaga pa je šla Zlohotnici in Sokolu selcu. Med individualnimi in družinskimi maskami so drugo mesto osvojili Poslednji ruski car, zmaga pa je šla Sovicama. V kategoriji skupinske maske so podelili tri odličja. Tretje mesto je pripadlo Mačku Mikiju z mišjo družino, drugo mesto je šlo Zobkom, zmaga pa je šla Palčkom Pomagalčkom. Res izvirne maske, tudi ostali pa si zaslužijo pohvale.

Pustni torek v Celju:

Fotogalerija:

Dejan Cvetanoski

Oznake: , , ,
Vam je članek zanimiv? Delite ga s prijatelji:
X
322 queries in 28,554 seconds.