Pustno rajanje v Celjskem domu (foto, video)

18. 02. 2015 08:30

DSC_0077V torek, 17.2. je v Celjskem domu potekalo pustno rajanje za otroke. Otroci so prišli v najrazličnejših kostumih in se zabavali skupaj s čarovnicami. Uživali pa smo lahko tudi v brezplačnih krofih.

Namen običaja maskiranja, ki sega že v dobo Rimljanov, je preganjanje zime in pozdrav pomladi. V Celju je bilo organiziranih že mnogo dogodkov, kjer so otroci skupaj s svojimi starši lahko preganjali zimo, vendar je nekaj prav posebnega vedno pustno rajanje v Celjskem domu. Tam se zbere stotine otrok, vsi namaskirani, kjer lahko plešejo in pojejo, kolikor želijo in vsi upamo, da bodo dovolj glasni, da lahko preženejo zimo.

DSC_0052

Za otroke je bil pripravljen prav poseben program, ki so ga vodile čarovnice. Te so uganjale razne norčije in zraven še malo čarale, otroci pa so prav tako imeli možnost sodelovati. Sledil je klic kurentom, ki pa so bili očitno preveč zaposleni v Ptuju, predstavili pa so prave Celjske kurente, ki so ropotali ob ploskanju rok. Poleg plesanja pa so se vse maškare zbrale v povorki, kdorkoli pa je sodeloval, je dobil krof, ki jih je priskrbel City Center. V sosednji dvorani pa so bile pripravljene tudi delavnice.

DSC_0102

Če do sedaj nismo pregnali zime, so jo danes otroci gotovo. Vljudno vabljeni tudi k ogledu video posnetka in foto galerije.

[simpleviewer width=100% height=700 id=775]

Marina Bajić

polsi-wellness-klik

Vam je članek zanimiv? Delite ga s prijatelji:
X
202 queries in 0,708 seconds.