Rade Šerbedžija, Jure Ivanušič in Antun Stašić navdušili obiskovalce Plesnega foruma Celje (foto in video)

23. 10. 2013 14:03

Plesni forum Celje se je minulo soboto še enkrat več izkazal kot eden najbolj priljubljenih klubskih koncertnih prizorišč pri nas, tako za nastopajoče kot za obiskovalce. Na oder majhne, barvite in intimne dvorane Plesnega foruma Celje so namreč stopili veliki in priznani umetniki Rade Šerbedžija, Jure Ivanušič in Antun Stašić.

Snovalci resnično kvalitetnega programa Plesnega foruma Celje, ki deluje pod taktirko Gordane Stefanovič-Erjavec in Dušana Erjavca, so minulo soboto obiskovalcem še enkrat več postregli z nepozabnim koncertom. Nastopil je eden največjih igralskih osebnosti v prostoru bivše Jugoslavije, ki s svojim delom že desetletja navdušuje režiserje, kritike ter gledališko, filmsko in televizijsko srenjo, Rade Šerbedžija. Slednjemu sta se pridružila uveljavljeni in priljubljeni slovenski igralec, pevec, pianist, šansonjer in glasbenik Jure Ivanušič ter akademski glasbenik, vrhunski koncertni violinist, profesor violine, Zagrebčan Antun Stašić, ki se je pred leti s Šerbedžijo že predstavil na istem odru s skupino Zapadni kolodvor.

Rade Šerbedžija in Jure Ivanušič sta se tudi kot glasbenika odlično ujela.

67-letnega Hrvata srbskega rodu Rada Šerbedžijo poznamo kot filmskega, televizijskega in gledališkega igralca, nekoliko manj pa kot pesnika in glasbenika. Prejemnik številnih filmskih nagrad je med drugim izdal tudi štiri pesniške zbirke in posnel štiri glasbene albume. O njegovi bogati filmski karieri priča več kot 160 različnih filmskih vlog – tudi nešteto t.i. blockbusterjev, kakor imenujejo komercialne uspešnice z vrhunskimi dohodki. Na izvlečku njegove filmografije lahko najdemo naslove kot so: Before the Rain (glavna vloga), Mission Impossible II, Harry Potter, Snatch, Batman Begins, Space Cowboys, The Quiet American, The Saint, The Fog (2. glavna vloga), Taken 2, In the Land of Honey (glavna vloga, z režiserko Angelino Jolie), X-Men, Stigmata, Moscow Zero, 5 Days Of War…

Snemal je s številnimi svetovno znanimi imeni ameriške filmske industrije (Morganom Freemanom, Antoniom Banderasom, Andyjem Garcio, Angelino Jolie, Jessico Alba, Christianom Slaterjem, Val Kilmerjem, Michaelem Caneom, Michaelom Mooreom, Brad Pittom, Tom Cruiseom, Clint Eastwoodom, Tommy Lee Jonesom, itd.)

Intimno koncertno vzdušje je navdušilo domala vse obiskovalce koncerta.

Med dvournim koncertom je Šerbedžija, karizmatični poet, pevec in igralec, v svojem minimalističnem, a vrhunsko učinkovitem slogu, pripovedoval anekdote iz življenja in nastop vrhunsko preobrazil v pripoved o svetu, o ljudeh, človečnosti, sanjah, umetnosti in veri v dobro. Družinsko pripadnost in očetovstvo, predvsem pa ljubezen do vnukov, je bilo moč začutiti, ko se je na odru z nekaj odpetimi pesmimi predstavila Šerbedžijeva hči Lucija, ki sta jo spremljala sin (5 let) in hčerka (3 leta), vnuk in vnukinja Rada Šerbedžije. Oba sta ob odru vztrajala do konca koncerta, Šerbedžija ju je med koncertom večkrat tudi dvignil v naročje.

Ob tem ne smemo spregledati, da je Šerbedžijo ves čas koncerta na kitari spremljal njegov sin Danilo, ki prav tako velja kot odličen glasbenik. Koncert karizmatičnega igralca, poeta in magičnega interpreta, je popestril tudi Jure Ivanušič, ki se je občinstvu dvakrat predstavil kot odličen šansonjer in glasbenik.

Izkazala se je tudi gostja koncerta Lucija Šerbedžja.

Dobri dve uri trajajoči koncert je Šerbedžija zaključil z zimzeleno Ne daj se, Ines. Slednja je naznanila konec koncerta, ki ga je Šerbedžija nedvomno vrhunsko izpeljal do konca. Kljub dejstvu, da njegov nastop morda glasbeno ni bil popoln, pa lahko zaključimo, da je premogel dovolj neposnemljive, unikatne karizme, ki je obiskovalce dobesedno prikovala pred oder in jih tam brez pomisleka zadržala do samega zaključka.

Vabljeni k ogledu spodnjega video posnetka, v katerem smo pripravili nekaj insertov sobotnega koncerta, med drugim lahko v celoti prisluhnete pesmi Ne daj se Ines. Pripravili pa smo seveda tudi galerijo fotografij, posnetih na dogodku.

[simpleviewer width=100% height=700 id=445]

v/t/f: Egon Horvat

Oznake: , , , , , , ,
Vam je članek zanimiv? Delite ga s prijatelji:
X
189 queries in 0,845 seconds.