Siddharta v mestnem kinu Metropol (foto, video)


DSC01892Sobotni večer je v center mesta priklical množice ljudi, saj so se v istem času zvrstili kar trije koncerti. Tako so mestni kino Metropol obiskali člani zasedbe Siddharta in zbrane navduševali z lastnimi komadi, tokrat v akustični izvedbi.

Luči so pogasnile, edini vir svetlobe so bili barvni reflektorji, ki so svoj soj svetlobe metali na zbrane. Ognjeni znak, simbol skupine se je bohotil na platnu. Glasba, ki je prihajala iz zvočnikov je stopnjevala navdušenje in nakazovala, da se bo skupina vsak čas prikazala pred nami in zavzela oder.

DSC01767

 Nastopajoči so počasi v temi zasedli svoja mesta in že s prvim komadom osupnila poslušalce. Energija,ki se je vila po dvorani je opijala prisotne. Množica je navdušeno pozdravljala nove, bolj intimne aranžmaje. Slednje so kljub vsemu ohranjale energijo, ki smo jo od Siddharte navajeni in tako zadovoljile sleherna pričakovanja. Intimnost prostora in luči so prav tako pripomogla k odličnosti koncerta. Morda ni bilo niti slabo, da so tokrat obiskovalci sedeli in ne hlastali za zrakom v prenapolnjeni dvorani.

DSC01732Siddharta po uspešni turneji po Evropi nadaljuje svojo serijo koncertov po slovenskih odrih. Nedvomno nepričakovana poteza je bila izbira akustične izvedbe izbranih komadov, a kot smo ugotovili na koncertu samem, več kot odlična.  Preigravali so vse večje uspešnice in dokazovali, da so zasluženo že tako dolgo na glasbeni sceni.

Če ste koncert zamudili, vabljeni k ogledu fotogalerije. Prav tako si lahko ogledate kratek video z dogodka.

[simpleviewer width=100% height=700 id=534]

K. S.

polovicka_celje_klik