Skupina Istranbul v Plesnem forumu predstavila nov album (video)


Minuli petek je v Plesnem forumu v Celju mnogoštevilna obalna zasedba Istranbul obiskovalcem predstavila pesmi z nove zgoščenke LjepLjeNbRijkoLaŽ. Skupina, ki deluje od leta 2010, se je predstavila z odličnimi interpretacijami in priredbami znanih slovenskih in tujih pesmi, ki so jih lahko najdemo na novi zgoščenki.

Skupino Istranbul v širšem sestavu združuje kar petnajst mladih glasbenikov. Preko bogatega glasbenega repertoarja vedno znova odkrivajo korenine, tako slovenske kot tuje, glasbo spretno poustvarjajo na idejno svež in instrumentalno pisan način.

V Celju so nastopili bobnar Aleš Zorec, basist Aljoša Struga, kitarist Jan Jarni, pozavnist Jan Meznarič ter voklaistke in vokalisti Maja Bjelica, Miha Jejčič, Nataša Zager, Nuša Ofentavšek, Robert Mušič, Urška Forštnarič in klarinetist, saksofonist, trobentač in voklaist Žiga Fabbro.

koncert_istranbul_celje_2

Istrabulci spajajo slovenske (istrske, prekmurske in druge) in tuje (turške, ruske, makedonske, portugalske) ljudske glasbene prvine, ki jih kombinirajo s sodobnimi izvajalskimi praksami in tako ustvarjajo napeve, ki vas popeljejo daleč nazaj čez preteklost v sedanji trenutek, ki spominja na prihodnost.

Slednje so v petek pričarali v Plesnem forumu Celje, kjer so obiskovalce navdušili z odlično izvedenim repertoarjem in še kako upravičili naslov najnovejšega albuma, na katerem z vižami eksperimentirajo v kolažni tehniki na vseh mogočih ravneh.

Vabljeni, da prisluhnete insertu njihovega koncerta, ki smo ga zajeli v video posnetku.

 

sola-voznje-polsi-klik