Sobotne pustne norčije na ulicah mesta Celje (foto, video)

16. 02. 2015 10:20

DSC_0097V soboto, 14.2. smo v Celju preganjali zimo kar na ulicah mesta. Skupaj so se zbrali tako mladi kot stari z namenom, da bi s svojim ropotanjem dokončno pregnali mraz in sneg ter počasi pozdravili pomlad.

 

 

 

Končno smo začeli ropotati, da bi naredili konec mrzlim muhastim dnem. Na ulicah mesta Celje so se zbrale razne pustne maske, od meduz co pravega celjskega viteza. Povorka se je začela s čarovnicami, ki so nam pokazale razne spretnosti žongliranja in vseskozi uganjale norčije, spoznali pa smo tudi prve celjske kurente.

DSC_0082

Povorka se je nato pomaknila na tržnico, kjer smo poskušali priklicati Cerkniške laufarje, a teh seveda ni bilo. Namesto njih pa so nam na pomoč priskočili celjski laufarji, ki so svoje delo prav tako opravili zelo dobro.

DSC_0105

Nato smo se preselili na trg pred Metropol, kjer pa sta se nam pridružila prava celjska pokača! Poleg pokanja sta imela tudi nalogo, da vsak preskoči kolebnico desetkrat. Na koncu pa se je povorka pomaknila še na Krekov trg, kjer se je vse skupaj zaključili. Celotno povorko pa je spremljal tudi pleh band.

DSC_0130

Dnevi preganjanja zime pa se še zdaleč niso končali, vas pa vabimo, da si ogledate video posnetek in foto galerijo.

[simpleviewer width=100% height=700 id=771]

Marina Bajić

polsi-wellness-klik

Vam je članek zanimiv? Delite ga s prijatelji:
X
184 queries in 1,063 seconds.