Sprehodite se z nami skozi zasneženo Pravljično Celje (foto, video)


Tudi Almo je zasnežilo. Foto: DejC

Zasneženo Pravljično Celje ima še poseben čar. Za to je poskrbel prvi sneg v letošnji zimi. Najbolj je seveda navdušil naše najmlajše.

Že res, da je zdravstvena situacija v Sloveniji okrnila decembrsko dogajanje. A kljub pomanjkanju dogodkov, katerih smo vajeni iz preteklih, bolj zdravih let, je sprehod po ulicah in trgih Celja paša za oči. O podrobnostih okrasitve smo že pisali, prižig lučk predstavili, tokrat pa v sliki in videu poročamo o prav posebni kulisi.

Zasneženo Pravljično Celje

Na Trgu celjskih knezov se bohoti 12-metrska lepotica. Foto: DejC

V sredo, 2. decembra, je sneg pobelil slovensko krajino. Zato smo se na Ta veseli dan kulture, ki je v Sloveniji neformalen praznik, ki ga obeležujemo vsako leto 3. decembra, na dan rojstva slovenskega pesnika Franceta Prešerna, sprehodili po našem knežjem mestu. Kljub temu, da so občinske meje zaprte za prihod obiskovalcev, pa se je po zasneženih ulicah in trgih sprehodilo nekaj občanov, ki so si za kulturni praznik privoščili topel napitek. In da, kljub omejitvam se boste na Glavnem trgu lahko pogreli s kuhanim vinom. Celje vabi, za sedaj svoje občane, upamo, da se kmalu brez glob lahko pridružite tudi ostali.

Čas za obisk se izteče 6. januarja 2021.

 

Zasneženo Pravljično Celje ponuja čudovit sprehod:

 

Fotogalerija:

DejC

Bralec Dejan Krajnc nam je posredoval tudi fotografiji snežnega meteža, ki je Celje zajel v zgodnjih četrtkovih jutranjih urah. Fotografiji v snežinke odetih drevesne hišice v Mestnem gozdu ter Savinjskega nabrežja si oglejte spodaj: