Srednjeveški dan na Starem gradu Celje 2015 (foto, video)

31. 08. 2015 07:12

DSC_0077Minulo soboto so Stari grad Celje ponovno zavzeli prebivalci srednjega veka.

Mogoče si je bilo ogledati številne dvoboje pogumnih vitezov, se sprehoditi mimo številnih stojnic z raznoraznimi izdelki ter se preizkusiti v lokostrelstvu, otroci pa so lahko kupili štice, meče in loke, s katerimi so se veselo bojevali po grajskih tleh.

 

 

 

Zgodovina Celjskega gradu je ena izmed najbogatejših v Sloveniji. Znana sta predvsem Friderik in Veronika, katerih ljubezen je najbolj primerljiva s Shakespearovima Romeom in Julijo. Da pa bi to našo zgodovino ohranjali, Stari grad Celje vsako leto priredi Srednjeveški dan, ki je predvsem znan po številnih vitezih in njihovih dvobojih, po celjski gospodi, ki vsako leto spremlja dogajanje za bogato obloženo mizo ter tudi dvornih norčkih in glumačev.

DSC_0060Letošnje dogajanje je otvorila majhna tržnica na Krekovem trgu, kjer so oznanjali dogajanje na Starem gradu naslednjega dne. In tudi tokrat smo imeli možnost, da smo si lahko ogledali številne izdelke na tržnici, ter lahko poskusili pravi viteški oklep.

Za otroke pa je bilo tudi poskrbljeno-ti so imeli po celtonem gradu na voljo delavnice, od ježe ponija do streljanja z lokom. Najbolj nepozabni pa so bili vitezi (med njimi tudi ni manjkalo žensk), ki so pripravili viteški turnir, katerega je vsak otrok z mečem z največjim veseljem tudi posnemal.

DSC_0125

Vabljeni tu k ogledu foto galerije in video posnetka.

[simpleviewer width=100% height=700 id=870]

Marina Bajić

festival-maribor-2015-klik

Vam je članek zanimiv? Delite ga s prijatelji:
X
178 queries in 0,630 seconds.